Ρωσία και Ιράν συμφώνησαν για την κατασκευή οκτώ νέων πυρηνικών αντιδραστήρων - iefimerida.gr

Ρωσία και Ιράν συμφώνησαν για την κατασκευή οκτώ νέων πυρηνικών αντιδραστήρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι η Ρωσία θα κατασκευάσει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες για να βοηθήσει το Ιράν στην ειρηνική χρήση της ατομικής ενέργειας.

Η ανακοίνωση αυτή προκαλεί αναταραχή στους διπλωματικούς κύκλους καθώς η συμφωνία έλαβε χώρα μια μέρα μετά από την αποτυχία της διάσκεψης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που έλαβε χώρα στο Ομάν. Οι συνομιλίες μεταξύ των δυτικών δυνάμεων(Η.Π.Α και Ε.Ε) και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κατέληξαν σε αδιέξοδο. Η κίνηση αυτή της Ρωσίας δείχνει ότι δεν έχει διάθεση να επιβραδύνει το πυρηνικό της πρόγραμμα, παρά τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Αντιδράσεις Ισραήλ και Αμερικής

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν δήλωσε : «Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νιετανάχου απάντησε με σκληρο τρόπο στην πρόταση του πνευματικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ για την κατάργηση του κράτους του Ισραήλ μέσω δημοψηφίσματος των αυτοχθόνων κατοίκων της περιοχής χωρίς την συμμετοχή των Εβραίων που δεν γεννήθηκαν εκεί . Ο Νετανιάχου τόνισε:«Δεν υπάρχει μετριοπάθεια στο Ιράν. Είναι ένα αμετανόητο κράτος που προωθεί την διεθνή τρομοκρατία και καλεί στην εξάλειψη του Ισραήλ. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνει πυρηνική δύναμη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Ιράν πυρηνική ενέργεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ