Τι είναι ο «τουρισμός των επιδομάτων» που κόβεται από την ΕΕ - iefimerida.gr

Τι είναι ο «τουρισμός των επιδομάτων» που κόβεται από την ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φρένο στον «τουρισμό των επιδομάτων» βάζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Συγκεκριμένα, αποφάσισε ότι τα κράτη-μέλη μπορούν να εμποδίσουν άνεργους μετανάστες από χώρες της ΕΕ να λάβουν επιδόματα πρόνοιας, εάν αποδειχθεί ότι μετανάστευσαν με στόχο, μόνο και μόνο, να λάβουν κοινωνική στήριξη.

«Οικονομικά αδρανείς πολίτες της ΕΕ που μεταβαίνουν σε άλλη χώρα μέλος αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να λάβουν κοινωνική βοήθεια μπορεί να εξαιρεθούν από ορισμένα κοινωνικά επιδόματα», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από τη Γερμανία και αφορούσε στην περίπτωση μιας Ρουμάνας και του γιου της που πήγαν στην χώρα της Ανγκελα Μέρκελ. Η Ρουμάνα δεν ζήτησε εργασία, αλλά υπέβαλε αιτήσεις για τη λήψη κοινωνικών επιδομάτων χωρίς συμμετοχή. Και μπορεί να έλαβε το επίδομα των 317 ευρώ για το παιδί της, αλλά όχι και επίδομα ανεργίας, αφού οι Αρχές της Γερμανίας έκριναν ότι δεν αναζητούσε δουλειά. Οταν το αίτημά της για παροχή επιδόματος ανεργίας απερρίφθη, η 25χρονη Ρουμάνα κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο, όμως, δεν την δικαίωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ