Ο Τσίπρας συγκαλεί κοινοβουλευτική ομάδα -O προϋπολογισμός στο επίκεντρο - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας συγκαλεί κοινοβουλευτική ομάδα -O προϋπολογισμός στο επίκεντρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το «χαρτί» του εκλογικού αιφνιδιασμού -εκ μέρους της κυβέρνησης- να εκτιμάται πως μπορεί να πέσει στο τραπέζι ακόμη και πριν την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου, η αξιωματική αντιπολίτευση ανασυντάσσει τις δυνάμεις της και προετοιμάζεται για σκληρή «μάχη» εφ’ όλης της ύλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαράσσει τα βασικά σημεία της στρατηγικής του και το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ξεκινά από αύριο κιόλας, με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τις εργασίες της οποίας θα ανοίξει στη 1μμ με ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προϋπολογισμός ραμμένος σε μνημονιακό καθεστώς»

Με ορίζοντα άλλωστε τις απρόσμενες πολιτικές εξελίξεις αλλά και την τριήμερη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή για το νέο προϋπολογισμό (πιθανότατα στις 7 Δεκεμβρίου) -την ώρα που συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα- οι παροικούντες την Κουμουνδούρου επιθυμούν να έχουν έτοιμο το δικό τους «σχέδιο δράσης».

Ειδικότερα για τον προϋπολογισμό, όπως έλεγε στο iefimerida.gr κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει του προσχεδίου που έχει δει το φως της δημοσιότητας «είναι ένας προϋπολογισμός κομμένος και ραμμένος σε μνημονιακό καθεστώς», αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται οι τροικανοί να αξιώσουν και περαιτέρω αλλαγές σε αυτόν με φόντο την προληπτική γραμμή πίστωσης.

Κατά τα λοιπά, τον τόνο έδωσε και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «πρέπει να γίνουν εκλογές πριν τη συμφωνία. Δεν υπάρχει απεμπλοκή από το μνημόνιο».

Συνεχίζεται το briefing

Αναβολή τέλος, για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι παίρνει η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου,Πάνο Σκουρλέτη –την οποία κατά τα λοιπά έχει προγραμματίσει για κάθε Τετάρτη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ