Η Google νοικιάζει αεροδρόμιο της NASA στην Καλιφόρνια αντί 1,16 δισ. - iefimerida.gr

Η Google νοικιάζει αεροδρόμιο της NASA στην Καλιφόρνια αντί 1,16 δισ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα έχει κάνει όλα η Google, τώρα έχει και δικό της αεροδρόμιο στη Καλιφόρνια.

Το τμήμα Planetary Ventures της Google υπέγραψε συμβόλαιο με τη NASA για την ενοικίαση του Moffett Federal Airfield, σύμφωνα με το οποίο θα στοιχίσει στη Google 6,3 εκατ. δολάρια το χρόνο για συντήρηση, ενώ το ενοίκιο για 60 χρόνια θα φτάσει τα 1,16 δισ. δολάρια. Το Moffett Field βρίσκεται στο Mountain View της Καλιφόρνια, κοντά στην έδρα της Google και περιλαμβάνει τρία υπόστεγα, ένα κτίριο διοικητικών υπηρεσιών, δύο διαδρόμους προσγειώσεων/ απογειώσεων και ένα ιδιωτικό γήπεδο γκολφ.

Στόχος της Google είναι η επένδυση στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου ενός ποσού άνω των 200 εκατ. Δολαρίων και εντός των επενδύσεων της θα περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός των τριών υπόστεγων, η λειτουργία (για δημόσια και ιδιωτική χρήση) των διαδρόμων αλλά και η δημιουργία εκπαιδευτικών υποδομών που θα έχουν σαν στόχο την «τεχνολογική» εκπαίδευση του κοινού.

Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου στη Καλιφόρνια θα χρησιμοποιούνται από ορισμένες υπηρεσίες της NASA και την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, ενώ εκεί θα έχουν την έδρα τους και μια σειρά από αναβαθμισμένα ερευνητικά προγράμματα της Google. Δεν αποκλείεται πάντως το Moffett Field και ειδικότερα το μεγαλύτερο υπόστεγο, το Hangar One, να αποτελέσει το «σπίτι» της περιβόητης ερευνητικής ομάδας Google X.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google NASA αεροδρόμιο Καλιφόρνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ