Προσφορές όλο το χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων -Τι προβλέπει ο κώδικας του υπουργείου - iefimerida.gr

Προσφορές όλο το χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων -Τι προβλέπει ο κώδικας του υπουργείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπουργική απόφαση πάρθηκε σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις εκπτώσεις, τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες. Αφορά μόνο τα βιομηχανικά είδη καθώς εξαιρούνται τα τρόφιμα.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Ο υφυπουργός τόνισε ότι η προσφορά θα ισχύει όλο το χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων καθώς και ότι θα είναι υποχρεωτική η διπλή αναγραφή τιμών για τις προσφορές. Οι καταναλωτές θα μπορούν να προσφύγουν στο ηλεκτρονικό μητρώο για τις προσφορές σε περίπτωση που θα θέλουν να καταγγείλουν προσπάθειες εξαπάτησης. Οι εκπτώσεις θα συνεχίσουν να διενεργούνται κανονικά τέσσερις φορές τον χρόνο, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

Το Υπουργείο αναμένει μείωση των τιμών άνω του 15% στα προϊόντα, γεγονός που μπορεί να επιφέρει αύξηση της κίνησης της αγοράς. Την απογοήτευση της εξέφρασε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) που θεωρεί ότι δεν εφαρμόστηκαν οι αλλαγές στις εμπορικές πρακτικές που περίμενε ο εμπορικός κόσμος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπουργείο Ανάπτυξης Προσφορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ