Σήμερα αποτελούν, ίσως, τα πιο κοινά, αλλά ενδεχομένως και τα πιο αγαπημένα μπισκότα όλων. Κυκλοφορούν σε διάφορες εκδοχές και από σχεδόν όλες τις εταιρείες. Θα μπορούσαμε, όμως, να μην τα ξέρουμε καν, αν δεν υπήρχε η Ρουθ Γουέικφιλντ.
Η Ρουθ Γουέικφιλντ στις αρχές του 1900 διατηρούσε μαζί με τον σύζυγό της ένα καταφύγιο στο Γουάιτμαν της Μασαχουσέτης, το Toll House. Το καταφύγιο βρισκόταν στα μισά του δρόμου μεταξύ Βοστώνης και Νιου Μπέντφορντ και έτσι πολλοί ταξιδιώτες σταματούσαν στο Toll House προκειμένου να ξεκουραστούν για λίγο και να τσιμπήσουν και κάτι.
Το 1938, και ενώ προσπαθούσε να ετοιμάσει μπισκοτάκια για να σερβίρει στους πελάτες της, αντιλήφθηκε ότι της έλειπε ένα από τα βασικά της υλικά, η σοκολάτα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη. Ετσι, έσπασε μια Nestle ημίγλυκη σοκολάτα σε κομματάκια και την έβαλε στη ζύμη, πιστεύοντας ότι αυτή θα λιώσει και το έδεσμά της θα πάρει τη συνηθισμένη του σοκολατένια μορφή. Σε αντίθεση με αυτό που πίστευε, όμως, τα κομματάκια σοκολάτας δεν έλιωσαν. Η συνέχεια είναι γνωστή...
Και επειδή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να φτιάχνει κανείς μόνος του ολόφρεσκα μπισκότα με τα πιο υγιεινά υλικά, παρακάτω παρουσιάζεται μια εύκολη συνταγή για τραγανά σπιτικά cookies:
Τραγανά cookies
Υλικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 160 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτοντας τα αυγά ένα - ένα. Στη συνέχεια και ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Στο τέλος, αφού την έχουμε ψιλοκόψει με ένα μαχαίρι, προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και με ένα κουταλάκι πέρνουμε δόσεις του μείγματος και της τοποθετούμε σε αυτό.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, σε προοθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς.