Πετάξτε μακριά από την καρμπονάρα σας την κρέμα γάλακτος και το ετοιματζίδικο μπέικον.
Οσοι αγαπούν την ιταλική κουζίνα γιατί είναι απλή, αυθεντική, γεμάτη αγάπη και γεύσεις, δεν τρώνε ποτέ καρμπονάρα έξω γιατί απλούστατα έχει δολοφονηθεί πριν ακόμη μπει στο πιάτο τους.
Υλικά για μια πραγματική καρμπονάρα, όπως την κάνουν οι Ιταλοί
- 1 αυγό ανά άτομο
- Μπέικον πραγματικό, πετάξτε το πλαστικό (αγοράστε παντσέτα σε ειδικό κατάστημα, είναι από μάγουλο χοιρινού)
- Παρμεζάνα Reggiano κατά βούληση
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Σπαγγέτι Barilla -100-120g ανά άτομο
Απαγορεύονται κρέμα γάλακτος, ντομάτες, κρεμμυδάκι, μαϊντανός. Ρητά και κατηγορηματικά.
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράσει
- Οχι αμέσως το αλάτι
- Την ίδια ώρα, σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και κρατάμε μόνο τον κρόκο
- Στους κρόκους βάζουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
- Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα (που μόλις έχετε τρίψει)
- Χοντροκόβουμε την πανσέτα
- Ταυτόχρονα, σε ένα τηγανάκι βάζουμε ελαιόλαδο και χρυσίζουμε λίγο την πανσέτα
- Προσθέτουμε λίγο πιπέρι *
- Χρυσίζει, βγάζουμε από τη φωτιά
- Τώρα που το νερό έβρασε βάζουμε χοντρό αλάτι και τα μακαρόνια να βράσουν
- Απαγορεύεται να ρίξουμε λάδι στο νερό
- Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακινούμε ελαφρά
- Ενα μυστικό: Για να μην είναι ξερά, προσθέτουμε 1-2 κουτάλια νερό της βράσης
- Προσθέτουμε την παντσέτα και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και ρίχνουμε παρμεζάνα από πάνω
Τελικά, πρόκειται για την πιο απλή συνταγή στον κόσμο
Μη φοβάστε το πιπέρι. Το όνομα καρμπονάρα βγαίνει από το χρώμα του πιπεριού στη συνταγή, το οποίο θυμίζει το χρώμα του κάρβουνου -carbone. Στη Ρώμη σέρβιραν αυτό το χορταστικό πιάτο για να βοηθήσουν τους μεταλλωρύχους να αντέξουν στην κούραση και στην εξάντληση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο