Ενοχοι ο πρώην νομάρχης Ηλείας και ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως για τις φωτιές του 2007 -Διαβάστε τις ποινές - iefimerida.gr

Ενοχοι ο πρώην νομάρχης Ηλείας και ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως για τις φωτιές του 2007 -Διαβάστε τις ποινές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους για τις φωτιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, στις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους 36 άνθρωποι.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους Χαράλαμπο Καφύρα, που τότε ήταν νομάρχης Ηλείας, Πανταζή Χρονόπουλο, πρώην δήμαρχο Ζαχάρως, Σοφία Νικολοπούλου, κάτοικο Παλαιοχωρίου, και Παναγιώτη Τσούρα, δασοφύλακα Μίνθης.

Η αρχική ποινή του δικαστηρίου ήταν 77 χρόνια φυλακή για τον καθένα, η οποία μειώθηκε στα 40 χρόνια φυλακή. Σύμφωνα τελικά με την έδρα, τα δέκα χρόνια πρέπει να εκτίσει ο καθένας (είναι πλημμεληματικό αδίκημα), τα οποία μάλιστα είναι και εξαγοράσιμα. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να καταβληθούν τα χρήματα εξαγοράς της ποινής σε δόσεις, ενώ το κόστος εξαγοράς ανέρχεται σε πέντε ευρώ την ημέρα.

Για την 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου, που αδυνατεί να καταβάλει το ποσό της εξαγοράς, διατάχθηκε η κατ' οίκον κράτησή της για όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος επί της εκτιτέας ποινής.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον τότε διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεστένων, Νίκο Μιχαλόπουλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ένοχοι φωτιές Ηλεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ