Do they know it's Christmas – Το νέο Band Aid έφτασε - iefimerida.gr

Do they know it's Christmas – Το νέο Band Aid έφτασε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εμπολα ενώνει τα μεγαλύτερα αστέρια της μουσικής, που ετοιμάζονται να κάνουν πράξη το τέταρτο Band Aid, πάντα με μπροστάρη τον Μπομπ Γκέλντοφ.


Ηταν το 1984 όταν για πρώτη φορά οι σημαντικότεροι τραγουδιστές της γενιάς τραγούδισαν μαζί το «Do they Know it's Christmas», ακολούθησαν αντίστοιχες ηχογραφήσεις το 1989 και το 2004. Τώρα, δέκα χρονιά μετά η ανάγκη συγκέντρωσης χρημάτων αλλά και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση του Εμπολα ενώνει τα σημερινά μεγάλα αστέρια.

Στο «Band Aid 30» και στη νέα διασκευή του γνωστού τραγουδιού θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων ο Μπόνο, η Αντέλ, το συγκρότημα One Direction, ο Εντ Σίραν, ο Σαμ Σμιθ και άλλοι. Το 1984 όταν ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το τραγούδι που έγραψε ο Γκέλντοφ μαζί με τον Μιντζ Γιούρ των Ultravox, είχαν γίνει πωλήσεις ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που χρησιμοποιήθηκε για την ανακούφιση των παιδιών της Αφρικής. Ακολούθησε η συναυλία «Live Aid» που έφερε έσοδα μεγαλύτερα των 80 εκατομμυρίων ευρώ.


Η φρέσκια ηχογράφηση θα γίνει το Σάββατο και αναμένεται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, ενώ θα υπάρξουν διασκευές στα γαλλικά και στα γερμανικά. Ο ίδιος ο Γκέλτοφ γράφει πως για τη νέα διασκευή του τραγουδιού εμπνεύστηκε από το φανταστικό κουράγιο και τη δύναμη γιατρών και νοσοκόμων του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας που ταξίδεψαν στη Δυτική Αφρική για να βοηθήσουν όσους υποφέρουν από τη μάστιγα του Εμπολα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Band Aid Μπομπ Γκέλτοφ Do they know it's Christmas
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ