Βενιζέλος: Σκληρή η διαπραγμάτευση -Μέχρι το Φλεβάρη θα καταλήξουμε - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Σκληρή η διαπραγμάτευση -Μέχρι το Φλεβάρη θα καταλήξουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο υποστήριξε ότι «αξίζει τον κόπο» καθώς πρόκειται για την τελευταία διαπραγμάτευση πριν την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος για την επιστροφή της τρόικας απάντησε με είδηση: Αρχικά έθεσε ως στόχο την 8η Δεκεμβρίου οπότε έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Eurogroup που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει: «εν πάση περιπτώσει ο ελληνικός λαός θα έχει, το ταχύτερο δυνατό, και σίγουρα πριν αρχίσει η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ολοκληρωμένη συμφωνία μας με τους εταίρους, ώστε η χώρα να αλλάξει κατάσταση και σελίδα με ασφαλή τρόπο».

Στην συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημερώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup που επαναβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα της Ελλάδος.

Σε δηλώσεις του ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή διπλό στόχο: Αφ' ενός να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση από την τρόικα, αφ' ετέρου «να οργανώσουμε την επόμενη φάση, μέσα στο πλαίσιο που προβλέπεται από την Ε.Ε.» όπως είπε. Διευκρίνισε ότι «θέλουμε την χώρα θεσμικά ισότιμη στο πλαίσιο της ευρωζώνης, αλλά με θώρακα ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει αγορές να κάνουν παιχνίδια εις βάρος μας». Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η επιλογή της κυβέρνησης είναι η μόνη ασφαλής για την έξοδο από την επιτήρηση, ενώ όσα προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελεούν επιλογές «επισφαλείς και υψηλού ρίσκου», θέτοντας ένα δίλημμα με άρωμα... εκλογών:

«Ή θα διαλέξουμε, ως λαός και ως Έθνος, μια λύση που την έχουμε παλέψει με θυσίες και κόπους, η οποία όπως είναι όχι μόνο οργανωμένη και συγκεκριμένη αλλά και σίγουρη ή θα διαλέξουμε άλλες λύσεις, οι οποίες δεν μπορούν να περιγραφούν, είναι ασαφείς, είναι επισφαλείς, είναι υψηλού ρίσκου και θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρνήθηκε ότι υπάρχουν «πιέσεις» από τους πιστωτές μας και περιέγραψε τις διαβεβαιώσεις που δίνει η Αθήνα στην διαπραγμάτευση. «Δεν υπάρχουν πιέσεις της τρόικας. Υπάρχει μια διαπραγμάτευση, η οποία γίνεται για όλους αυτούς τους λόγους ταυτόχρονα. Και ακριβώς επειδή γίνεται σε πολλά επίπεδα, είναι πολύπλοκη. Η Αθήνα απαντά με τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει στον ελληνικό λαό. Δηλαδή ότι θα πάμε σε μια λύση, η οποία δεν θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, θα πάμε σε μια λύση με διαρθρωτικές αλλαγές που θέλει ο ελληνικός λαός» υποστήριξε ο Ευ. Βενιζέλος,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ