Γιατί ο Χρυσοχοΐδης δεν θέλει πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Γιατί ο Χρυσοχοΐδης δεν θέλει πρόωρες εκλογές

hrysohoidis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης σε «έκτακτη στιγμή» για την «επίλυση μεγάλων εθνικών αναγκών» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον real fm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τόνισε, μάλιστα, ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι διαρκείς και να γίνονται με διαφάνεια, γιατί όπως είπε «η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει πολλά μόνη της και με μία συνεχιζόμενη άρνηση».

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε, ωστόσο, ως προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών: «Στην πολιτική υπάρχει ένας βασικός κανόνας: ή μπορώ ή δεν μπορώ. Αν πάμε σε εκλογές σημαίνει ότι σηκώνουμε ψηλά τα χέρια και εγώ δεν είμαι αυτής της λογικής. Θα ήταν παραίτηση οι εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί εξόδου από το ευρώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναγνώρισε ότι αυτές οι συζητήσεις γίνονται στην Ευρώπη από κόμματα, μέσα ενημέρωσης και εθνικά κοινοβούλια γιατί «η Ευρώπη δεν διανέμει ευημερία, αλλά διαχειρίζεται χρέη».

Όσον αφορά την ανάπτυξη τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι «μονόδρομος» και έθεσε τρεις στόχους: Να σταματήσει το κράτος να εμποδίζει την αγορά, να «απογειωθεί» και άλλο το ΕΣΠΑ και να υπάρξει προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Γερμανούς και Ολλανδούς, ενώ για το ΕΣΠΑ τόνισε ότι μόνο χθες δόθηκαν 1029 καινούργια έργα που μέχρι τώρα παρέμεναν ανενεργά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ