Moody's: Προβλέπει συνέχεια στο τούνελ -Αργή ανάπτυξη για ευρωζώνη, ανάκαμψη από το 2016 - iefimerida.gr

Moody's: Προβλέπει συνέχεια στο τούνελ -Αργή ανάπτυξη για ευρωζώνη, ανάκαμψη από το 2016

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται το «τούνελ» στην παγκόσμια οικονομία, για τα επόμενα δύο χρόνια προβλέπει η Moody's καθώς τόσο η στασιμότητα της ευρωζώνης όσο και η χαλάρωση της ανάπτυξης της Κίνας δεν βοηθούν σε ρυθμούς ανάπτυξης που να επιτρέπουν αισιοδοξία.

Ο οίκος αξιολόγησης στην έκθεσή του «Global Macro Outlook» προβλέπει ότι η ευρωζώνη θα αναπτύσσεται αργά: Φέτος θα φτάσει στο οριακό 0,7%, ενώ για το 2015 μόλις 0,9%. Καλύτερα δείχνουν τα πράγματα για το 2016 όπου η ανάπτυξη προβλέπεται να φτάσει στο 1,3%.

Οπως εκτιμά ο Moody's οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης, θα στηρίξουν μεν την οικονομία της περιοχής, αλλά με αργούς, σταδιακούς ρυθμούς.

Προβλέπει ακόμη ότι θα υποτιμηθεί και άλλο το ευρώ, κάτι που δεν θα έχει επίπτωση ορατή στον πληθωρισμό, αλλά το οποίο θα ευνοήσει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές. Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα διατηρηθεί χαμηλότερα από το 1% έως το β' εξάμηνο του 2015, εκτιμά οι οίκος αξιολόγησης.

Για τους ισχυρούς του πλανήτη, τους G20 αναθεωρούνται οι προβλέψεις καθώς η ανάπτυξή τους θα φτάσει μόλις το 2,8% έναντι του 3,2% που εκτιμούσε ο οίκος τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ