Δημοπρατείται η κούκλα με τον Μπιν Λάντεν... διάβολο [εικόνες] - iefimerida.gr

Δημοπρατείται η κούκλα με τον Μπιν Λάντεν... διάβολο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αμερικανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών είχε προχωρήσει στη δημιουργία τριών κούκλων-ομοιωμάτων του άλλοτε νούμερου ένα καταζητούμενου στον κόσμο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Οι κούκλες ήταν φτυστές ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, αλλά με μία... διαφορά: Είχαν δύο αποσπώμενα κεφάλια, ένα που ήταν η προσομοίωση τουν Λάντεν κι ένα με κόκκινο πρόσωπο και πράσινα μάτια. Γι' αυτόν τον λόγο τις είχαν ονομάσει «οι κούκλες με τα μάτια του διαβόλου».

Για την ακρίβεια, οι κούκλες είχαν σχεδιαστεί από τον Donald Levine της εταιρείας παιχνιδιών Hasbro, με σκοπό τη διάθεσή τους στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η CIA είχε σχεδιάσει μια «επιχείρηση επιρροής», ώστε οι κούκλες να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τα παιδιά των περιοχών όπου δρούσαν οι Ταλιμπάν και να μην ενταχθούν στην Αλ Κάιντα.

Τελικά, το σχέδιο απορρίφθηκε και μόνο τρεις τέτοιες κούκλες κατασκευάστηκαν. Ετσι, πλέον, τριάμισι χρόνια μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν, το site δημοπρασιών Nate D. Sanders έχει βγάλει σε πλειστηριασμό ένα από τα τρία αυτά σπάνια ομοιώματα. Οπως ανεμενόταν, η τιμή εκκίνησης είναι υψηλή: 2.500 δολάρια.

Για την Ιστορία, οι άλλες δύο κούκλες φυλάσσονται, είτε στα κεντρικά της CIA είτε στο Πεντάγωνο.

Δημοπρατείται η κούκλα με τον Μπιν Λάντεν... διάβολο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Δημοπρατείται η κούκλα με τον Μπιν Λάντεν... διάβολο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ