Βλέπετε στην αγορά κόκκινες κολοκύθες τεραστίων διαστάσεων και αναρωτιέστε: μα, τι κάνει κανείς με μια κόκκινη κολοκύθα;
Μια σούπα βελουτέ, κυρίως ! Είναι πλασμένη γι'αυτό η κολοκύθα, παρότι η ελληνική κουζίνα δεν έχει τέτοια παράδοση. Οι Ελληνες δεν γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της κόκκινης κολοκύθας, άριστο καταπραυντικό, φάρμακο για το στομάχι.
Υλικά
- 1 φέτα κολοκύθα η αγοράστε μια μικρή ολόκληρη, διατηρείται στο ψυγείο για καιρό
- 2 πατάτες (εγώ βάζω γλυκοπατάτα, είναι πιο νόστιμη)
- 1 μικρό κρεμμύδι (προαιρετικό, εγώ δεν βάζω, για να έχω απαλό βελουτέ που δεν «τρίβει» το στομάχι)
- 1/2 κουταλιά γλυκού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
- Αλάτι
Εκτέλεση
- 1. Ξεφλουδίζετε και κόβετε την φέτα κολοκύθα, τις πατάτες και το κρεμμύδι (αν βάλετε) σε κύβους
- 2. Βράζετε όλα τα λαχανικά μαζί σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά.
- 3. Τα περνάτε στο μούλτι, με λίγο από το υγρό της βράσης, μέχρι να γίνουν βελουτέ
- 4. Τοποθετήστε το βελουτέ σε ένα μπολ. Προσθέστε υγρό της βράσης όσο χρειάζεται για να γίνει σούπα βελουτέ, να μην είναι πουρές.
- 5. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε προσθέστε στη μέση του πιάτου την κρέμα γάλακτος, όμορφα, σαν ένα φουντούκι. Μη βάλετε πολύ κρέμα, η σούπα θα ασπρίσει και θα ξενοστημίσει.
- 6. Περάστε τον χειμώνα σας τρώγοντας αυτή τη σούπα, θα με θυμάστε. Διατηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες. Είναι τόσο γευστική που σερβίρεται κάλλιστα και σε τραπέζι καλεσμένων.
Το τι άλλο κάνουμε με μια κόκκινη κολοκύθα, πάρτε παράδειγμα από τους αμερικανούς που ζουν τρώγοντας κολοκύθες:
1. Κάνουν υπέροχα cookies
Κάνουν πουρέ και smoothies από κολοκύθα:
Κάνουν ψωμί από κολοκύθα:
Κάνουν μπύρα από κολοκύθα:
Κάνουν μάσκες ομορφιάς με κολοκύθα:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο