Τις 36 κλήσεις παικτών έφτασε ο Ρανιέρι σε τέσσερα παιχνίδια της Εθνικής - iefimerida.gr

Τις 36 κλήσεις παικτών έφτασε ο Ρανιέρι σε τέσσερα παιχνίδια της Εθνικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί των ημερών του Ότο Ρεχαγκελ και του Φερνάντο Σάντος, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αποτελούσε ένα κλειστό περιβάλλον στο οποίο ο κάθε διεθνής ποδοσφαιριστής κέρδιζε μια θέση μετά από μεγάλη προσπάθεια και υπομονή. Επί Κλάουντιο Ρανιέρι αυτό δεν ισχύει και το αποδεικνύουν οι αριθμοί.

Λειτουργώντας πάντα αξιοκρατικά και δίκαια τόσο ο Ρεχάγκελ όσο και ο Σάντος προσπαθούσαν να συμπεριλαμβάνουν στην Εθνική ομάδα τους καλύτερους, τους πιο φορμαρισμένους και τους πιο ικανούς, προχωρώντας σταδιακά στην ανανέωση, η οποία απαιτούνταν στο πέρασμα των ετών.

Απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας όμως και για τους δύο, ήταν αυτή η ανανέωση να μην ταράξει τα θεμέλια, τις βάσεις της Εθνικής στο δρόμο των επιτυχιών. Εκ των αποτελεσμάτων, τα κατάφεραν και οι δύο. Ο νέος ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Κλάουντιο Ρανιέρι, αντιμετωπίζει στους πρώτους του μήνες, τις ίδιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν ο Γερμανός αλλά και ο Πορτογάλος όσον αφορά την προσαρμογή ωστόσο φαίνεται ότι λειτουργεί εντελώς διαφορετικά όσον αφορά τους παίκτες που μπαίνουν στο στρατόπεδο της Εθνικής.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του δεν δίστασε να καλέσει και να βάλει βασικό τον Πέτρο Μάνταλο παρ' ότι ο νεαρός άσος της ΑΕΚ δεν είχε «αγωνιστικά» παιχνίδια στα πόδια του. Κάλεσε τον νεαρό επιθετικό του Ολυμπιακού Σταύρο Διαμαντάκο, έδωσε φανέλα βασικού στον παίκτη του Παναθηναϊκού Νίκο Καρέλη και έφτασε σε σημείο να φωνάξει στην αποστολή τον Θανάση Ντίνα, ο οποίος απουσιάζει τις τελευταίες τρεις εβδομαδες εξαιτίας τραυματισμού αλλά και τον αριστερό μπακ του Πανιωνίου Χρήστο Τασουλή.

Αν στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει η Ελλάδα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, συμπεριλάβουμε και τις κλήσεις για την αποστολή ενόψει του αγώνα με τα Ν.Φερόε, τότε αριθμούμε 36 ποδοσφαιριστές!Αριθμός, ο οποίος ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Οι «δεδομένοι»

Ο βασικός κορμός στο μυαλό του Ρανιέρι υπάρχει. Κάποιοι τραυματισμοί βασικών ποδοσφαιριστών, έχουν αλλάξει τα πλάνα του αλλά ο Ιταλός προσπαθεί να διατηρήσει τη βάση αναλλοίωτη στο μέτρο του δυνατού. Οι Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Τοροσίδης, Μανωλάς, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Χριστοδουλόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης, Κονέ, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης είναι αυτοί που εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια ενώ λόγω τραυματισμών είτε στην 1η κλήση είτε στη 2η βρέθηκαν στην αποστολή και κάποιοι οι οποίοι προκάλεσαν αίσθηση όπως ο Σκόνδρας, ο Γιαννούλης, ο Μαυρίας και φυσικά οι δύο τελευταίοι, Ντίνας και Τασουλής!

Οι αντιδράσεις στα social media

Πέρα από πρόσωπα και χρώματα συλλόγων, ο Έλληνας φίλαθλος δεν είναι συνηθισμένος να βλέπει να παρελαύνουν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, παίκτες των οποίων τα πρόσωπα δεν έχουν «ψηθεί» με τη γαλανόλευκη στο στήθος. Η τελευταία κλήση των Ντίνα και Τασουλή, αποτέλεσε θέμα κορυφής στα social media με τα πιο αξιοσημείωτα updates των Ελλήνων να αναφέρουν. «Αν χτυπήσει το τηλέφωνό σας τα μεσάνυχτα, μην φοβηθείτε!Ο Ρανιέρι θα είναι» αλλά και «Κάλεσε και εμένα ο Ρανιέρι».

Το μήνυμα μέσω Σαμαρά και Μήτρογλου

Ο αποκλεισμός του Γιώργο Σαμαρά αλλά και του Κώστα Μήτρογλου από την αποστολή του αγώνα με τα Ν.Φερόε, μπορεί να εκληφθεί ως ένα σαφέστατο μήνυμα προς όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κανείς σίγουρος και κανείς χαμένος από χέρι. Ο Ρανιέρι επιθυμεί να λειτουργήσει κάτω από καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, έτσι όπως αυτός τα οριοθετεί. Είτε του βγει σε καλό είτε σε κακό, το μόνο σίγουρο είναι πως η ευθύνη ή η πίστωση της επιτυχίας θα βαραίνουν αποκλειστά και μόνο τον Ιταλό στο δρόμο για το Παρίσι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ