Ο πρώτος λεσβιακός γάμος στη Ρωσία είναι γεγονός: Δύο νύφες που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα νομικά εμπόδια - iefimerida.gr

Ο πρώτος λεσβιακός γάμος στη Ρωσία είναι γεγονός: Δύο νύφες που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα νομικά εμπόδια

Ο πρώτος λεσβιακός γάμος στη Ρωσία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο νύφες και κανένας γαμπρός. Να, κάτι που στη Ρωσία δεν υπήρχε μέχρι τώρα και από την περασμένη Παρασκευή υφίσταται και με τη βούλα. Όσο και αν φαίνεται νομικά παράξοδο, οι δύο Ρωσίδες λεσβίες κατάφεραν να ορκιστούν στα δεσμά του γάμου, δίχως να έρθουν αντιμέτωπες με το νόμο που υπάρχει στη χώρα τους.

Η Ιρίνα Σουμιλόβα και η Αλιόνα Φούρσοβα έφτασαν στο δημαρχείο της Αγίας Πετρούπολης φορώντας τα παραδοσιακά λευκά που φορούν οι νύφες. Το παραθυράκι που βρήκαν για να γλιτώσουν από το δεσμευτικό πλαίσιο του νόμου ήταν ότι η μια εξ αυτών δηλώνει τρανσέξουαλ, άρα όχι γυναίκα.

Όπως δήλωσε η Ιρίνα στο Russia Today: «Ναι, το γράφει και το διαβατήριό μου. Είναι άνδρας. Αυτό σημαίνει πως παρά το γεγονός ότι διαθέτω το ΧΥ γονιδίωμα, ψυχολογικά είναι γυναίκα». Οι οικογενειακός κώδικας στη Ρωσία διατείνεται πως ο γάμος είναι μια εθελοντική σύμβαση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα, έτσι, κατ' ουσίαν, η Ιρίνα και η Αλιόνα είναι το πρώτο λεσβιακό ζευγάρι που παντρεύεται στη χώρα.

Η Ιρίνα ακολουθεί ορμονική θεραπεία και παρόλο που είναι γυναίκα, όπως η συμβία της, κατάφερε να ξεπεράσει το νομικό σκόπελο. Παρόλα αυτά οι αρχές της πόλης «βράζουν» με αυτή την απόφαση. Ο πρωθυπουργός της Αγίας Πετρούπολης, Βιτάλι Μιλόνοφ είναι ενάντιος σε τέτοιου γάμους θεωρεί πως το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι αρμόδιοι υπάλληλοι κοίταξαν τα διαβατήρια και όχι τα πρόσωπα. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια και το είπαν στον αρμόδιο. Πρόκειται για προσβολή των Ρώσων πολιτών και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε στο μέλλον».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ