Tο ΣΔΟΕ Κρήτης κάνει «φύλλο και φτερό» την κληρονομιά του Τσικόγια -Υποψίες για φοροδιαφυγή - iefimerida.gr

Tο ΣΔΟΕ Κρήτης κάνει «φύλλο και φτερό» την κληρονομιά του Τσικόγια -Υποψίες για φοροδιαφυγή

Μόνος κληρονόμος του επιχειρηματία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υποψίες για μεγάλη φοροδιαφυγή που έχουν να κάνουν με την περιουσία του επιχειρηματία Γιώργου Τσικόγια οδηγούν το ΣΔΟΕ Κρήτης να εξετάσει λεπτομερώς την προέλευση των χρημάτων.

Το ΣΔΟΕ Κρήτης, όπως αναφέρει το Cretapost, παρενέβη στην υπόθεση της μεγάλης κληρονομιάς του Γ. Τσικόγια προς τη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην Κρήτη ζητά με έγγραφό της που έστειλε στις τράπεζες και σε οικονομικές υπηρεσίες να δεσμευτούν τα χρηματικά ποσά που υπάρχουν στην τράπεζα για να ελεγχθεί η προέλευση των χρημάτων και των περιουσιακών στοιχείων. Υποστηρίζεται ότι υπάρχουν υποψίες για μεγάλη φοροδιαφυγή επειδή δεν έχουν δηλωθεί τα χρήματα αυτά και ο τρόπος που αποκτήθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γ. Τσικόγιας άφησε κληρονομιά 5,9 εκατομμύρια ευρώ και 4 ακίνητα στη Μητρόπολη Ρεθύμνου. Ο Γιώργος Τσικόγιας διατηρούσε για χρόνια ηλεκτρολογικό κατάστημα στο κέντρο του Ρεθύμνου, ενώ δεν είχε ευτυχήσει να κάνει οικογένεια. «Ως ανέλπιστο δώρο από τον Θεό» χαρακτήρισε σε συνέντευξη Τύπου ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος την περιουσία που άφησε ο Γεώργιος Τσικόγιας στη Μητρόπολη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ