Αυτό είναι το μυστικό για τέλεια νύχια: Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν - iefimerida.gr

Αυτό είναι το μυστικό για τέλεια νύχια: Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν

Αυτό είναι το μυστικό για τέλεια νύχια: Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειδή είναι δύσκολο για μία γυναίκα να φτιάξει τα νύχια της και επειδή σχεδόν κατά κανόνα χαλάνε όταν τα έχουμε μόλις βάψει, η επαγγελματίας μανικιουρίστα Κλερ Μπόντρολτ από το Paintbox Manicure Studio της Νέας Υόρκης, αποκαλύπτει τα μυστικά του επαγγέλματος που μπορείτε να εφαρμόσετε και στο σπίτι.

Αναποδογυρίστε μην ανακινείτε
Είναι μια κοινή παρερμηνεία ότι κουνώντας το μπουκάλι με το βερνίκι, εφαρμόζει καλύτερα, αλλά αυτό είναι τεράστιο λάθος, διότι δημιουργεί φυσαλίδες οξυγόνου στο βερνίκι. Αντ 'αυτού, γυρίστε ανάποδα το μπουκάλι ανάμεσα στις παλάμες σας και «ρολάρετε» το ενώ το κρατάτε ανάποδα. Θα ανακατευτεί χωρίς να μαζέψει αέρα.

Ολα είναι θέμα τεχνικής
Η Μποντρόλτ συνιστά την εφαρμογή του βερνικιού σε λεπτές, ομοιόμορφες στρώσεις. Ξεκινήστε με μια δυναμική στρώση κάτω από το κέντρο του νυχιού, στη συνέχεια, προσθέστε άλλη μία στρώση σε καθεμία από τις δύο πλευρές για να καλύψει το νύχι. Τέλος περάστε μία μικρή στρώση στην άκρη του νυχιού για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα.

Δύο είναι ο μαγικός αριθμός
Όταν πρόκειται για στρώσεις, η Μποντρολτ, Beaudreault τονίζει ότι δεν πρέπει να είναι περισσότερες ή λιγότερες από δύο. Μία στρώση δεν καλύπτει το νύχι εντελώς, ενώ οι τρεις στρώσεις αργούν να στεγνώσουν, αφήνοντας το φρεσκοβαμμένο νύχι εκτεθειμένο σε ατυχήματα.

Αποφύγετε ορισμένα συστατικά
Η Μποντρόλτ συνιστά να αποφεύγετε πέντε συστατικά: (DBP), τολουόλιο, φορμαλδεΰδη, ρητίνη φορμαλδεΰδης, και camaphor. Είναι όλοι επιβλαβή για τον οργανισμό και είτε δημιουργούν πλαστική υφή στο βερνίκι, είτε ερεθίζουν το δέρμα σας. Ευτυχώς, πολλές μάρκες δεν τα περιλαμβάνουν, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, αλλά καλό είναι να το ελέγχετε.

Αν βιάζεστε επιλέξτε μεταλλικό
Το κατάλληλο βερνίκι μπορεί να είναι η τελευταία πινελιά ομορφιάς του λουκ σας. Ομως αν βιάζεστε να φύγετε και δε προλαβαίνει να στεγνώσει, τότε επιλέξτε ένα μεταλλικό βερνίκι. Χρειάζεται μόνο μία στρώση και στεγνώνει πολύ πιο εύκολα, μειώνοντας τα ατυχήματα.

Μην τα μουλιάζετε
Αν βραχούν πολύ, τα νύχια γίνονται πορώδη καθιστώντας δύσκολο για το βερνίκι να προσκολληθεί στην επιφάνεια καλά.

Τα στρογγυλά νύχια είναι δυνατά νύχια
Ενώ τα νέα σχήματα νυχιών είναι τόσο μοντέρνα, η Μποντρολτ, επισημαίνει ότι η κλασική στρογγυλεμένη άκρη είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να δυναμώσουν. Οι στρογγυλεμένες άκρες απορροφούν το μέγιστο κραδασμό, μειώνοντας τα σπασίματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ