Πού πάνε τα κουταλάκια που εξαφανίζονται; -Μία ξεκαρδιστική απάντηση στο αιώνιο ερώτημα - iefimerida.gr

Πού πάνε τα κουταλάκια που εξαφανίζονται; -Μία ξεκαρδιστική απάντηση στο αιώνιο ερώτημα

Πού πάνε τα κουταλάκια που εξαφανίζονται; -Μία ξεκαρδιστική απάντηση στο αιώνιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη μία υπάρχει το «πού πάει η ανθρωπότητα;», «σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας», και άλλα παρόμοια. Και από την άλλη, το «γιατί οι κάλτσες δεν είναι ποτέ ζευγάρι;» και «πού πάνε τα κουταλάκια που εξαφανίζονται;». Αιώνια, «καυτά» ερωτήματα, που βασανίζουν την ανθρωπότητα.

Ειδικά για το τελευταίο, όλοι έχουν αναρωτηθεί, παρατηρώντας ότι ολοένα και λιγοστεύουν τα κουταλάκια στο σπίτι τους. Τι συμβαίνει λοιπόν; Η εφημερίδα «L.A. Times» προσπάθησε να δώσει μία απάντηση και κατέφυγε στη μελέτη που έκαναν ερευνητές του Macfarlane Burnet Institute for Medical Research and Public Health, στη Μελβούρνη.

Το κίνητρό τους δεν ήταν ακριβώς επιστημονικό. Απλά παρατήρησαν ότι εξαφανίζονταν τα κουταλάκια από τα εστιατόρια του Ινστιτούτου. Εκαναν λοιπόν αυτό που θα έπραττε κάθε επιστήμονας που σέβεται τον εαυτό του: έκαναν ένα πείραμα.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι μέσα σε πέντε μήνες, το 80% από τα κουταλάκια είχε εξαφανιστεί. Τι προκαλούσε όμως αυτό το φαινόμενο; Οι ερευνητές επιστράτευσαν επιστημονικές γνώσεις και χιούμορ για να δώσουν επιτέλους την απάντηση σε αυτό το αιώνιο ερώτημα.

Η πρώτη εκδοχή που παρουσίασαν βασίζεται στην «τραγωδία των κοινών», μία οικονομική έννοια που αποτελεί μια αναλογία για την σύγκρουση των ιδιωτικών συμφερόντων και του κοινού καλού στη διεκδίκηση πόρων.

«Οι χρήστες των κουταλιών- συνειδητά ή όχι- αποφασίζουν ότι το δικό τους όφελος είναι να πάρουν το αντικείμενο για προσωπική χρήση, θεωρώντας ότι το κοινό όφελος πλήττεται κατά ένα μικρό ποσοστό, αφού υπάρχουν τόσα πολλά κουταλάκια. Οσο ολοένα και περισσότεροι παίρνουν την ίδια απόφαση, το απόθεμα εξαφανίζεται», αναφέρουν οι ερευνητές.

Οι ειδικοί όμως εξέτασαν και μερικές πιο... σκοτεινές εκδοχές. «Κάπου στο σύμπαν, μαζί με τους πλανήτες που κατοικούνται από ανθρωποειδή, υπάρχει ένας πλανήτης που έχει καταληφθεί από ζωή σε μορφή κουταλιού. Τα αφύλαχτα κουταλάκια φεύγουν για τον πλανήτη, για έναν κόσμο όπου απολαμβάνουν την... ελεύθερη ζωή», υποθέτουν οι ερευνητές σε αυτή την ξεκαρδιστική εκδοχή, αλλά έχουν και μία, ακόμη χειρότερη. Την περίπτωση η εξαφάνιση των κουταλιών να είναι ένα σημάδι ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας.

«Υπάρχει η περίπτωση τα άψυχα αντικείμενα να έχουν μία φυσική αντιπάθεια για τους ανθρώπους και για αυτό, δεν είναι εκείνοι που τα ελέγχουν, αλλά τα πράγματα που έχουν ολοένα και περισσότερο τον έλεγχο των ανθρώπων. Αν και φαίνεται παράλογο να πούμε ότι τα κουταλάκια ασκούν επιρροή στους εργαζόμενους του Ινστιτούτου, η ικανότητά τους να... μεταναστεύουν και να εξαφανίζονται δείχνουν ότι έχουμε ελάχιστο- ή καθόλου- έλεγχο επάνω τους», καταλήγει η απίστευτη διατριβή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξαφάνιση έρευνα ειδήσεις κουταλάκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ