Εκλογές το Νοέμβριο του 2015 ζήτησε ο Θεοδωράκης -Η συνάντηση με τον Παπούλια - iefimerida.gr

Εκλογές το Νοέμβριο του 2015 ζήτησε ο Θεοδωράκης -Η συνάντηση με τον Παπούλια

Με δώρο μία παλιά εκπομπή του πήγε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Κάρολο Παπούλια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διενέργεια εκλογών το Νοέμβριο του 2015 ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, έπειτα από τη 45λεπτη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε να συμφωνήσουν τα κόμματα στη διεξαγωγή των εκλογών σε αυτή την ημερομηνία, αφού προηγουμένως η παρούσα Βουλή, εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος, αλλάξει ο εκλογικός νόμος και συμφωνηθεί πατριωτική, όπως τη χαρακτήρισε, θέση στο ζήτημα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για τη διεξαγωγή των εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν πρέπει να «σπάσει» η τουριστική περίοδος του 2015, καθώς αυτός ο τομέας αποτελεί τη μοναδική παραγωγική πηγή εσόδων για τη χώρα αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία. «Θα είναι ντροπή να εκλεγεί Πρόεδρος με 120- 130 βουλευτές γιατί τότε κανείς δεν θα τον σέβεται», τόνισε. Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι διατάξεις για την ασυλία υπουργών και βουλευτών και το άρθρο 110, που ορίζει ότι η αναθεώρηση γίνεται κάθε πέντε χρόνια και να δίνεται η δυνατότητα αλλαγών κατ' άρθρο ανά πάσα στιγμή.

Για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως αν δεν δεχθούν τα άλλα κόμματα την πρόταση του Ποταμιού για καθιέρωση παραλλαγής του γερμανικού εκλογικού συστήματος, να γίνουν διορθώσεις στον υπάρχοντα, όπως το «σπάσιμο των περιφερειών». Ζήτησε ακόμη να διαμορφωθεί μια πατριωτική -ελληνική και όχι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου- ομάδα κι αυτή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ρωτήθηκε για τις καταλήψεις στα σχολεία και κάλεσε γονείς, καθηγητές και μαθητές να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο. «Να φύγουν από τα σχολεία ο κομματικός ζυγός, που ήταν πασοκικός, νεοδημοκρατικός και τώρα συριζαϊκός», είπε.

Δώρο μία παλιά εκπομπή

Με δώρο στο χέρι πήγε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Προεδρικό Μέγαρο. «Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας κάνω ένα δώρο», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού μόλις συνάντησε τον κ. Παπούλια, και του έδωσε ένα κόκκινο στικάκι.

Αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σάστισε, ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης του εξήγησε ότι μέσα στο στικάκι είναι αποθηκευμένη η τηλεοπτική εκπομπή από τους «Πρωταγωνιστές» που έκανε τον Φεβρουάριο του 2005, όταν ο κ. Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 279 ψήφους.

«Απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί διαφορετικά θα είναι ήττα του κοινοβουλευτισμού», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα ότι στην επερχόμενη προεδρική εκλογή θα υπάρξει μια πλειοψηφία τέτοια που θα εκλέξει έναν Πρόεδρο «που θα είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, θα ενώσει όλους τους Ελληνες. Και νομίζω ότι αυτός είναι ο βασικός και ουσιαστικός ρόλος ενός Προέδρου που δεν έχει ιδιαίτερες εξουσίες και όλα τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία». Και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πάει μπροστά ο τόπος».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που μας ενώνει, όπως ένωσε τότε ο Παπούλιας. «Αυτή είναι η δική μου πρόταση, για να μη λέμε μόνο λόγια για το θέμα της συναίνεσης. Ένας Πρόεδρος με σχετική πλειοψηφία της Βουλής θα είναι μία ήττα του κοινοβουλευτικού μας συστήματος. Ο Πρόεδρος πρέπει να βγαίνει με μεγάλη πλειοψηφία».

Στο σημείο αυτό ο κ. Παπούλιας είπε ότι «σε όλους τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων που συνάντησα μέχρι σήμερα υπογράμμισα την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του τόπου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ