To Bερολίνο φτιάχνει ένα συγκλονιστικό μνημείο για να τιμήσει την πτώση του Τείχους [εικόνες] - iefimerida.gr

To Bερολίνο φτιάχνει ένα συγκλονιστικό μνημείο για να τιμήσει την πτώση του Τείχους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
To Bερολίνο φτιάχνει ένα συγκλονιστικό μνημείο για να τιμήσει την πτώση του Τείχους [εικόνες] | iefimerida.gr 0
To Bερολίνο φτιάχνει ένα συγκλονιστικό μνημείο για να τιμήσει την πτώση του Τείχους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Καθώς σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ιστορική για όλη την Ευρώπη πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η πόλη παρουσίασε τα σχέδια ενός υπέροχου μνημείου, του Μνημείου Ενότητας, που θα χτίσει στην καρδιά της πόλης και θα ανοίξει για το κοινό το 2017.

Την παρουσίαση των σχεδίων έκανε η υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας Monika Grütters. Το μνημείο σχεδίασαν η Johannes Milla από τη Στουτγκάρδη και η Sasha Waltz από το Βερολίνο και δημιουργείται προκειμένου να τιμηθεί το κοινωνικό κίνημα που επέτρεψε την ένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Μια νίκη που στη συλλογική μνήμη έχει ως σύμβολο την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Βέβαια μέχρι να γίνει η ανακοίνωση των οριστικών σχεδίων υπήρξαν πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις, αφού η απόφαση για τη δημιουργία του μνημείου ελήφθη το 2007 και χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια για να παρουσιαστούν τα σχέδια, τα ξεπεραστούν κάποιες τεχνικές δυσκολίες, οι νυχτερίδες που ζούσαν στο σημείο που θα δημιουργηθεί το μνημείο, αλλά και να αντιμετωπιστεί το θέμα που προέκυψε με την ανακάλυψη μωσαϊκών κάτω από το σημείο που θα δημιουργηθεί το κτίριο.

Το μνημείο θα βρίσκεται στη Schlossplatz, μεταξύ του ποταμού Spree και του δημαρχείου του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ