Οι «λαϊκοδεξιοί» της ΝΔ πονοκέφαλος για τον Σαμαρα - iefimerida.gr

Οι «λαϊκοδεξιοί» της ΝΔ πονοκέφαλος για τον Σαμαρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πονοκέφαλο για τον Αντώνη Σαμαρα αναμένεται να εξελιχθούν τις επόμενες μέρες οι φωνές των «σκληρών του κόμματος οι οποίοι στηρίζουν , εμμέσως η και ανοικτά, τα αιτήματα κοινωνικών ομάδων όπως οι ταξιτζήδες γιατροί αλλά και οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να μπουν στο καθεστώς της εφεδρείας.

Ήδη ο Γιάννης Μανώλης διαμήνυσε δημοσίως ότι θα συνεχίσει να δίνει το παρόν σε εκδηλώσεις που κάνουν οι ταξιτζήδες επισημαίνοντας ότι σημασία δεν έχει που πηγαίνει αλλά τι λέει. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μανώλης είχε δεχθεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο παρά το υπήρχαν φωνές που εξέφραζαν την εκτίμηση ότι αυτού του είδους οι επαφές κάθε άλλο παρά βοηθάνε την γενικότερη εικόνα του κόμματος.

Ανάλογες φωνές όπως του κ. Μανώλη υπάρχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και για τις κινητοποιήσεις των γιατρών που γίνονται με αφορμή τις συγχωνευσεις των νοσοκομείων. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των κ .κ. Θ. Γιαννόπουλου, Μ . Γιακουμάτου και Κ. Μαρκόπουλου αλλά και του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη ο οποίος είναι επίλεκτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει και για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας όπου τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν δημοσίως στελέχη που θα στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που αντιτίθενται με το μέτρο.

Ο Αντώνης Σαμαρας που γνωρίζει ότι στο εσωτερικό του κόμματος σοβεί η διαμάχη μεταξύ όλων αυτών των σκληροπυρηνικών στελεχών και των πιο μετριοπαθών φιλελευθέρων φωνών προσπαθεί να ακροβατήσει κι έχει δώσει εντολές να μην τοποθετούνται δημοσίως στελέχη πριν υπάρξει επίσημη θέση από το κόμμα.

Τη δουλειά έχει αναλάβει προσωπικά ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος πάντως θεωρείται δύσκολο να μπορέσει να παρέμβει στις περιπτώσεις «δυναμικών» και παλιών στελεχών όπως αυτά που κινούνται στο χώρο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ