Εξ αποστάσεως παρακολουθεί η Ελλάδα τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ για τη Γερουσία, καθώς μένει να αποδεχθεί τι επίπτωση θα έχει η νίκη των Ρεπουμπλικάνων επί του Μπαράκ Ομπάμα. Το ενδιαφέρον, μάλλον, εστιάζεται στις προσωπικές νίκες που πέτυχαν οι Έλληνες ομογενείς και στο κατά πόσο θα καταφέρουν να περάσουν τις ελληνικές θέσεις.
Από τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βουλή των Αντιπροσώπων επανεκλέγονται ο Ρεπουμπλικάνος Γκας Μπιλιράκης στη Φλόριντα, ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης στο Μέριλαντ, η Δημοκρατική Νίκη Τσόγκα (σύζυγος του αείμνηστου γερουσιαστή και υποψηφίου για την Προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόγκα) στη Μασαχουσέτη και η Δημοκρατική Ντίνα Τάιτους στη Νεβάδα.
Ο Γκας Μπιλιράκης
Η Ντίνα Τάιτους
Η Νίκη Τσόγκα
Ο Τζον Σαρμπάνης
Αυτός που δεν χάρηκε ήταν ο κυπριακής καταγωγής Τσαρλς Κριστ, που δεν κατάφερε να εκλεγεί κυβερνήτης στη Φλόριντα με τους Δημοκρατικούς. Να σημειωθεί πως μέχρι το 2010 είχε διατελέσει κυβερνήτης της πολιτείας με τη σημαία των Ρεπουμπλικάνων.Ελληνοαμερικανοί επανεξέλεγησαν επίσης σε διάφορες πολιτειακές και περιφερειακές θέσεις, όπως: ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης της πλειοψηφίας στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης Ντιν Σκέλος, ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης, η Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης και ο Δημοκρατικός Λεωνίδας Ραπτάκης στην πολιτειακή γερουσία του Ρόντ Άιλαντ.
Ήττα για τον Μενέντεζ
Για την ελληνική πλευρά, πλήγμα θεωρείται η αποτυχία του Δημοκρατικού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ να επανεκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πήρε τη θέση.
Η φιλελληνική στάση του κ. Μενέντεζ είχε προσφάτως εμφανιστεί (για πολλοστή φορά) με την επιστολή που είχε αποστείλει στους Μπάιντεν και Κέρι με θέμα την κυπριακή ΑΟΖ και τις προκλήσεις των Τούρκων στην περιοχή.