«Οχι» Σαμαρά σε πρόωρες εκλογές: Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα - iefimerida.gr

«Οχι» Σαμαρά σε πρόωρες εκλογές: Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιβάλλεται η ελάχιστη δυνατή συνενόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, που συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών Δένδια και Σκρέκα.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε στον πρωθυπουργό με νόημα: «Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν. Έχουν αφήσει ίχνη. Η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες».

Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε παραπέμποντας στη συνάντηση Παπούλια - Τσίπρα: «Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως».

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι απόψε πρόωρες εκλογές, αυτό που δεν θέλει και απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι ξένες αγορές».

«Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν. Εχω την πεποίθηση ότι οι Ελληνες βουλευτές υπεύθυνα θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση

«Η απάντηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση διεξόδου που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση και επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση», ήταν το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του πρωθυπουργού έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Το γεγονός ότι αρνείται τη συναίνεση για το πρόσωπο του νέου ΠτΔ, δείχνει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι η πολιτική του επιβίωση», σημειώνει η Κουμουνδούρου και επαναφέρει την πρότασή της: «Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη της σταθερότητας και των ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων που μπορούν να εγγυηθούν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση».

Βούλτεψη: Το πρωί μιλούν για εκτροπή, το απόγευμα την ονομάζουν σταθερότητα

Απαντώντας στο σχόλιο της Κουμουνδούρου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τόνισε: «Το πρωί ζητούν θεσμική εκτροπή. Το απόγευμα την ονομάζουν... σταθερότητα. Μιλούν για "ομαλότητα", την ώρα που σπέρνουν τον φόβο της πολιτικής αστάθειας. Όμως, η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχουν τους δικούς τους κανόνες».

Η ορκωμοσία Δένδια-Σκρέκα

Της συζήτησης Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού, προηγήθηκε η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών, Ν. Δένδια και Κ. Σκρέκα, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Οχι» Σαμαρά σε πρόωρες εκλογές: Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ