Ως «σκουπίδια» θα αξιολογήσει τα ομόλογα της ΕΕ η Standard & Poor's - iefimerida.gr

Ως «σκουπίδια» θα αξιολογήσει τα ομόλογα της ΕΕ η Standard & Poor's

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι οίκοι αξιολόγησης καταδικάζουν το ευρωομόλογο πριν καν παρθεί η απόφαση για την έκδοσή του και προειδοποιούν πως θα το κατατάξουν στην κατηγορία CC, δηλαδή στα σκουπίδια.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του οίκου Standard & Poor's Μορίτζ Κρέιμερ στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitun, η Standrd & Poor's σκοπεύει να υποβαθμίσει (εφόσον φυσικά αποφασιστεί η έκδοσή του) το κοινό ομόλογο των χωρών της ευρωζώνης στο επίπεδο μη επενδυτικής διαβάθμισης «CC». «Αυτό θα γίνει σε περίπτωση που η δομή του είναι αντίστοιχη εκείνης των γερμανικών ομολόγων τύπου jumbo» πρόσθεσε.

Η διάρθρωση αυτή προβλέπει ότι το κάθε συμμετέχον μέρος εγγυάται το δικό του μερίδιο και δεν υπάρχουν πολλαπλές εγγυήσεις για το σύνολο της ονομαστικής αξίας του τίτλου.

«Εάν έχουμε ένα ευρωπαϊκό ομόλογο εγγυημένο κατά 27% από τη Γερμανία, 20% από τη Γαλλία και 2% από την Ελλάδα, η αξιολόγηση του θα είναι CC, ήτοι εκείνη της Ελλάδας», είπε ο Κρέιμερ. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο επίπεδο θεωρείται ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από εκείνο της χρεοκοπίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ