Οι επενδύσεις είναι ο μόνος τρόπος να έρθουν στην Ελλάδα περισσότερα λεφτά από την Ευρώπη, δηλώνει η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της γερμανικής Βουλής Ινγκριντ Αρντ-Μπράουερ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Realnews» την Κυριακή, η βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος των σοσιαλδημοκρατών αναφέρει ότι η ενδεχόμενη αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΔΝΤ δεν πρέπει να αποτρέψει την υλοποίηση βασικών μεταρρυθμίσεων στην ελληνική κυβέρνηση.
«Η Τρόικα έχει εμφανιστεί ικανοποιημένη σε γενικές γραμμές από την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος μέχρι στιγμής κι έτσι η αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΔΝΤ ίσως να είναι εφικτή. Προσωπικά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, αλλά εφόσον το λένε οι Ελληνες πολιτικοί, τότε θα πρέπει να τους πιστέψουμε. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να βασίζεται στην προσέλκυση επενδύσεων, όσον αφορά τη χρηματοδότησή της. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν προχωρήσουν κάποιες βασικές μεταρρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα η ολοκλήρωση του ελληνικού κτηματολογίου. Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουν να έλθουν στη χώρα περισσότερα κεφάλαια από την Ευρώπη» είπε μεταξύ άλλων, η γερμανίδα βουλευτής.
Παράλληλα, τονίζει ότι η χρονική συγκυρία δεν είναι η κατάλληλη για τη διενέργεια εκλογών στην Ελλάδα, ενώ απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
«Είναι απαραίτητο οι πολιτικοί να βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει γιατί οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες. Αντιλαμβάνομαι ότι αρκετοί μπορεί να μη θέλουν τις μεταρρυθμίσεις, οι πολιτικοί όμως πρέπει να εξηγήσουν ότι χωρίς αυτές δεν υπάρχει μέλλον. Νομίζω πως είναι προς το συμφέρον όλων να μην υπάρχουν κόμματα στο Κοινοβούλιο που να θέλουν να φύγει η Ελλάδα από την ευρωπαϊκή της πορεία. Αυτό θα είναι εφικτό μόνο αν ο κόσμος καταλάβει τι πρέπει να γίνει. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι οι πρόωρες εκλογές είναι κάτι που πρέπει να γίνει τώρα, ειδικά εφόσον αυτές δεν λύσουν τα προβλήματα του λαού» τόνισε η Ινγκριντ Αρντ-Μπράουερ.
«Ειλικρινά εύχομαι να μην υπάρξει ανάγκη για νέο "κούρεμα" στο ελληνικό χρέος. Αν γίνει κάτι τέτοιο, κανείς δεν θα συνεχίσει να πιστεύει στην Ελλάδα. Κανείς δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει τη χώρα και να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα αν υπάρχει φόβος για νέο "κούρεμα"» δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της γερμανικής Βουλής.