Εurostat: «Μαύρη» πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία με 26,4% - iefimerida.gr

Εurostat: «Μαύρη» πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία με 26,4%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα εμφανίζεται η χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για τον Σεπτέμβριο του 2014, η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην ανεργία με ποσοστό 26,4%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 24%, τρίτη είναι η Κροατία 16,1% και η πρώτη τετράδα κλείνει με την Κύπρο (άλλη μια χώρα του Νότου) με 15,1%.

Η διαφορά ανάμεσα στη Μεσόγειο και τον Βοορά φαίνεται αν κοιτάξει κανείς... ανάποδα τη λίστα: εκεί θα διαπιστώσει πως οι χώρες που εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας είναι εκείνες του Βορρά. Ήτοι: η Γερμανία έχει 5%, η Αυστρία 5,1% και η Τσεχία 5,7%.

Συνολικά η ανεργία στην Ευρωζώνη αγγίζει το 11,5%. Ποσοστό που κινείται σταθεροποιητικά σε σχέση με τα προηγούμενα ευρήματα των ερευνών κατά τον Αύγουστο. Στην Ε.Ε των 28 το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε επίσης σταθερό στο 10,1%. Περίπου 24,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ήταν άνεργοι τον Σεπτέμβριο από τους οποίους οι περίπου 18 εκ είναι πολίτες κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

Σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο η ανεργία μειώθηκε σε 21 κράτη-μέλη της Ευρωζώνη, αυξήθηκε σε έξι και έμεινε σταθερή σε μια. Η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας παρατηρήθηκε στην Ουγγαρία 7,6% (στοιχεία Αυγούστου) από 10%, την Ισπανία ,με 24% από 26,1% και την Πορτογαλία με 13,6% από 15,7%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη Φινλανδία (8,7% από 8,3%) και τη Γαλλία (10,5% από 10,3%).

Στην ανεργία των νέων η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 50,7%, πίσω από την Ισπανία η οποία βρίσκεται για δεύτερη φορά στην κορυφή της λίστας με το ποσοστό της ανεργίας των νέων να αγγίζει το 53,7%. Ακολουθεί η Ιταλία με ποσοστό 42,9%, ενώ στις χαμηλότερες θέσεις βρίσκεται η Γερμανία με 7,6%, η Αυστρία με 9,1% και Ολλανδία με 9,8%. Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Eurostat εκτιμά πως περίπου 5 εκ νέοι κάτω των 25 ετών ήταν άνεργοι εκ των οποίων 3,3 εκ είναι πολίτες κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

Την ίδια στιγμή η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία εκτιμά πως ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα διαμορφωθεί στο 0,4% τον Οκτώβριο του 2014, αυξημένος κατά 0,1% σε σχέση με τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανεργία Ευρωζώνη Eurostat
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ