Νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Νίκος Δένδιας - iefimerida.gr

Νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Νίκος Δένδιας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νίκος Δένδιας θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Στη θέση του κ. Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης τοποθετείται ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Δένδιας ήταν τελικά η επιλογή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το ΥΠΕΘΑ και παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του κ. Αβραμοπουλου, ο οποίος από αύριο αναλαμβάνει καθήκοντα επιτρόπου στην ΕΕ.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία» δήλωσε ο νέος υπουργός Αμυνας. Χαρακτήρισε δε τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα ως έναν «νέο πολιτικό, με ήθος και γνώσεις, αλλά και με εμπειρία στην αγορά» εκφράζοντας τη βεβαιότητα «ότι θα πετύχει απολύτως στα καθήκοντά του ως υπουργός Ανάπτυξης».

Ο νέος υπουργός Άμυνας, σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκεύης, ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και μετά το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης είπε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους ότι είναι η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Άμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ