Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, οι εργασίες της ΙΣΤ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των εφήβων βουλευτών.


Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εκπρόσωποι των επικεφαλής των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, κ.ά.

Τις εργασίες της Ολομέλειας άνοιξε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος, αφού υπογράμμισε ότι η Βουλή των Εφήβων "είναι ένα βάπτισμα των νέων στη δημοκρατία και στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών", επισήμανε:

«Τον τελευταίο καιρό, ακούγονται ορισμένες φωνές απαξίωσης συλλήβδην της πολιτικής και των πολιτικών, αλλά και του ίδιου του Κοινοβουλίου. Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας περνάει μια μεγάλη οικονομική κρίση. Είναι όμως εγκληματική η ανευθυνότητα όσων επιχειρούν, αυτή την κρίση να την μετατρέψουν σε κρίση της δημοκρατίας.»

Η Βουλή των Εφήβων ξεκίνησε το 1994 ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, επί Προεδρίας του κ. Απόστολου Κακλαμάνη. Στα δεκαέξι χρόνια που μεσολάβησαν, περισσότεροι από 300.000 μαθητές έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής για το πρόγραμμα, και περίπου 5.000 έφηβοι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην αίθουσα της Ολομέλειας του ελληνικού Κοινοβουλίου, και να λάβουν μέρος στις εργασίες του προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ