Θεοδωράκης: Κανένας δεν θέλει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Κανένας δεν θέλει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega σημείωσε πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι μια ανάγκη που την αντιλαμβάνονται αρκετοί ψηφοφόροι όλων των κομμάτων.
«Πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας και νομίζω ότι αυτό οι σοβαροί αριστεροί και οι σοβαροί δεξιοί το λένε. Συνεργασίες όμως δεν γίνονται με προτάσεις στα παράθυρα. Εμείς έχουμε πει ότι θα γίνει μια σοβαρή κουβέντα πριν από τις εκλογές για τα πρόσωπα και για τις θέσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε, δε, πως το Ποτάμι έχει αυτόνομη κυβερνητική πρόταση και όχι «πρόταση τσόντας» στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.

Μάλιστα, θέλοντας να σκιαγραφήσει πως θα ήταν αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας σημείωσε πως θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος για να συνεχίσει: «Κανένας σοβαρός Έλληνας δεν θέλει αυτοδυναμία είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ" ενώ ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα έχει τεράστιο πρόβλημα γιατί από την φύση του έχει πολλές απόψεις: "Σκέψου 12 συνιστώσες να πρέπει να συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση 152 βουλευτών».

Το μπόνους των 50 εδρών

Όσο για το θέμα που ανέκυψε με το μπόνους των 50 εδρών, μετά και τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως πρέπει να είναι αναλογικό για το πρώτο κόμμα και σαφώς ανάλογο με το ποσοστό που έχει λάβει. Παράλληλα τόνισε ότι είναι εφικτή η άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου και πως υπάρχει έτοιμος εκλογικός νόμος στον οποίο έχουν συμφωνήσει και οι συνταγματολόγοι. Έκανε όμως λόγο για πρόβλημα το οποίο έχει διαβλέψει το Ποτάμι στο γεγονός ότι "με το παλιό σύστημα, ότι όλες οι λύσεις αναβάλλονται".

Πρόεδρος από τώρα

Τέλος, επανέλαβε την άποψη του κόμματος ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να βγει από την παρούσα Βουλή, σημειώνοντας ότι το Ποτάμι κατέθεσε και κάποιες ενδεικτικές προτάσεις.

«Πάμε να κάνουμε άλλο ένα λάθος, να βγάλουμε έναν μικρό Πρόεδρο, έναν κοντό Πρόεδρο, γιατί αυτό ουσιαστικά λένε. Αν ο Πρόεδρος βγει από την επόμενη Βουλή, μπορεί να βγει με 120. Θα είναι ένας Πρόεδρος των Ελλήνων με 120; Να βγει από αυτή τη Βουλή με 180. Να υπάρξει πολιτική συμφωνία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ