Σκληρό βίντεο ξύπνησε μνήμες: Αστυνομικοί πυροβολούν 46 φορές και σκοτώνουν άστεγο με ψυχολογικά προβλήματα - iefimerida.gr

Σκληρό βίντεο ξύπνησε μνήμες: Αστυνομικοί πυροβολούν 46 φορές και σκοτώνουν άστεγο με ψυχολογικά προβλήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα παραδείγματα αναίτιας αστυνομικής βίας είναι σχεδόν αναρίθμητα στην... άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου τα περιστατικά παρουσιάζονται με ανησυχητική συχνότητα, αφήνουν θύματα και προκαλούν αντιδράσεις.
Τον Ιούλιο του 2012, το μεσημέρι, οκτώ αστυνομικοί στο Μίσιγκαν πυροβόλησαν 46 φορές έναν αφροαμερικανό άνδρα, 49 ετών, που ήταν άστεγος και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Από τις 46 σφαίρες τον Μίλτον Χολ πέτυχαν οι 14, ενώ, παρά το γεγονός ότι η δολοφονία του προκάλεσε οργή και διαμαρτυρίας, το FBI δεν «κατάφερε» να βρει στοιχεία που δικαιολογούσαν την ενοχή κάποιου από τους αστυνομικούς.

Την περασμένη Δευτέρα οι δικηγόροι της οικογένειας του άτυχου Μίλτον Χολ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που καταγράφει την σκληρή δολοφονία του αστέγου. Στο βίντεο φαίνεται καθαρά η στιγμή που οκτώ αστυνομικοί σημαδεύουν και, τελικά, ανοίγουν πυρ εναντίον του άνδρα, ενώ, παράλληλα ένας αστυνομικός σκύλος γαβγίζει προς τον άτυχο άνδρα και είναι έτοιμος να του ορμήσει.

Μετά τους 46 πυροβολισμούς και τη στιγμή που το αίμα του Μίλτον κυλάει στο δρόμο ένας αστυνομικό τον γυρνάει μπρούμυτα και του περνάει χειροπέδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ