Γενικές συνελεύσεις στις σχολές για το μέλλον των κινητοποιήσεων - iefimerida.gr

Γενικές συνελεύσεις στις σχολές για το μέλλον των κινητοποιήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και ενώ οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ έχουν ξεπεράσει τις 230, νέες γενικές συνελεύσεις έχουν προγραμματιστεί στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις κατά του νέου νόμου-πλαισίου.

Σήμερα ξεκινούν κινητοποιήσεις και οι καθηγητές του ΕΜΠ που προχωρούν σε 48ωρη απεργία και όλα αυτά ενόψει του νέου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την ερχόμενη Πέμπτη. Από την πλευρά τους οι φοιτητές θα συμμετάσχουν επίσης στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κατά την 76η Διεθνή Εκθεση.

Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της έκανε λόγο για παθογένειες και κομματικές σκοπιμότητες, υποστηρίζοντας «Αυτά είναι τα συμπτώματα ενός συστήματος για το οποίο το συμφέρον των φοιτητών δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία, τη γνώση και τη μάθηση. Αυτά και άλλα παρόμοια αποτελούν την αποτύπωση των παθογενειών δεκαετιών, όπου η ουσιαστική γνώση των παιδιών θυσιάστηκε στον βωμό κομματικών ισορροπιών και άλλων σκοπιμοτήτων».

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ