Το Ποτάμι για τα stress tests: «Η εγχείρηση επέτυχε, η οικονομία παραμένει διασωληνωμένη» - iefimerida.gr

Το Ποτάμι για τα stress tests: «Η εγχείρηση επέτυχε, η οικονομία παραμένει διασωληνωμένη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε το Ποτάμι τα αποτελέσματα των stress tests των τεσσάρων συτημικών τραπεζών.
«Η εγχείρηση επέτυχε, η οικονομία παραμένει διασωληνωμένη», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος. Χαρακτηρίζεται ως «θετική εξέλιξη η επιτυχής έκβαση των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών», ωστόσο επισημαίνεται πως «σε καμία περίπτωση δεν είναι συγχωροχάρτι για τις ευθύνες των τραπεζικών πρακτικών που οδήγησαν σε πέτσινα και κόκκινα δάνεια ή για την ελλιπή εποπτεία του τραπεζικού συστήματος τις λεγόμενες "χρυσές εποχές"».
Το Ποτάμι τονίζει ότι οι ευθύνες αυτές, «αποτυπώθηκαν γλαφυρά στις εκθέσεις της BlackRock αλλά ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές».
Σημειώνει ότι «το πραγματικό τέστ αντοχής οι τράπεζες θα το περάσουν όταν αρχίσουν να δανείζουν στις υγιείς επιχειρήσεις και τους ιδιώτες και όχι μόνο στους ημέτερους του συστήματος». Και καταλήγει: «Ας μη ξεχνάμε ότι η ανακεφαλαιοποίηση έγινε με χρήματα όλων των ελλήνων φορολογουμένων και όχι μόνο των ευνοούμενων και ευεργετημένων του κομματικού και ενίοτε και του τραπεζικού συστήματος».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ