Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν οι New York Times την επιτυχία των ελληνικών τραπεζών στα stress tests σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα ευχάριστο νέο, ωστόσο, η αβεβαιότητα παραμένει στην ελληνική οικονομία.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι Ελληνες αξιωματούχοι εκτιμούν πως οι σχετικά μικρές κεφαλαιακές ανάγκες δείχνουν ότι η εύθραυστη οικονομία βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από την εξαετή κρίση χρέους.
Στον αντίποδα οι ΝΥΤ σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα δεν αμβλύνουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση με την ανεργία να βρίσκεται σε δυσθεώρητα επίπεδα και με το πρόγραμμα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Το καλύτερο σενάριο θα ήταν μηδενικές κεφαλαιακές ανάγκες», σημειώνει ο Mujtaba Rahman, αναλυτής της Eurasia Group στο Λονδίνο, εκτιμώντας πως «οτιδήποτε αποκλίνει από αυτό θα καταστήσει την πολιτική συζήτηση για την Ελλάδα πιο περίπλοκη». Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί ακόμη να αναζητήσει περαιτέρω κεφάλαια από τους Ευρωπαίους πιστωτές της, εάν οι τράπεζες αποτύχουν να καλύψουν τα ελλείμματα και πρόκειται για ένα θέμα που θέτει εν αμφιβόλω την αισιοδοξία.
Και όλα αυτά, την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει την πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο. Στο πλασίο αυτό, το δημοσίευμα αναφέρεται στο προβάδισμα που αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας πως σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, θα κέρδιζε.