Βίντεο από την υποδοχή Παπανδρέου στην Κρήτη, με μαντινάδα -«Πάντα μπροστά θα βρίσκεσαι με διαφορά μεγάλη...» - iefimerida.gr

Βίντεο από την υποδοχή Παπανδρέου στην Κρήτη, με μαντινάδα -«Πάντα μπροστά θα βρίσκεσαι με διαφορά μεγάλη...»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν σταρ του σινεμά υποδέχτηκαν οι Κρητικοί, προ ημερών, τον Γιώργο Παπανδρέου στο Ηράκλειο Κρήτης στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Χάθηκε στα φιλιά, τις αγκαλιές και τα χάδια ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε στο νησί για να προειδοποιήσει πως είναι αποφασισμένος για δυναμικό comeback στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Εκτός από τα χειροκροτήματα, τα χαμόγελα και την ομιλία του Παπανδρέου η οποία παρεμπιπτόντως έκλεισε με τη λέξη «πάμε!» που ήταν το προεκλογικό σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ το 2009, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η μαντινάδα που αφιέρωσε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μια ηλικιωμένη κυρία.

«Εσύ να περπατάς στη γη, και να πετούν οι άλλοι… Πάντα μπροστά θα βρίσκεσαι με διαφορά μεγάλη» του είπε, προκαλώντας το μεγάλο χαμόγελο του κ. Παπανδρέου, ο οποίος έδειξε να απολαμβάνει την υποδοχή.

Η μαντινάδα είναι στα πρώτα 30 λεπτά.

«Ας ξαναβρεθούμε»

Ας σημειωθεί ότι με τη φράση «ας ξαναβρεθούμε» και τη λέξη «Πάμε» από το προεκλογικό σλόγκαν του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, ουσιαστικά, σηματοδότησε από το Ηράκλειο Κρήτης την πρόθεσή του να επανακάμψει στην πολιτική σκηνή.
Στην ομιλία του κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την φωτογραφική έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη ανασυγκρότησης του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα ζητώντας από όλους την ενεργό συμμετοχή τους.
«Διψάμε για αναγέννηση του κινήματός μας, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αναγέννηση της χώρας» είπε και πρόσθεσε με σαφές υπονοούμενο: «Θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία, όσο πιο σωστά και όσο πιο ενωτικά μπορώ έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί» .
«Να αποφασίσουμε όλοι μαζί τι κίνημα θέλουμε, τι κίνημα έχει ανάγκη ο τόπος. Να γίνουμε εμείς η Αλλαγή που οραματιζόμαστε ξανά» είπε ρίχνοντας το γάντι στη Χ. Τρικούπη και τον Ευ. Βενιζέλο.


Δεν μιλώ για κανένα τρίτο πόλο - Δεν αποζητώ εκδίκηση
Μάλιστα έσπευσε να διαχωρίσει την θέση του σαφώς από εκείνη του Ευ. Βενιζέλου. «Δεν μιλάω για κανέναν τρίτο πόλο. Μιλάω για τον πόλο που πρέπει και μπορεί να είναι πρώτος, κυρίαρχος ιδεολογικά και πολιτικά στην Ελληνική κοινωνία, στη χώρα», είπε.
«Ο σοσιαλισμός μπορεί να ελιχθεί και να βοηθήσει τη χώρα. Αυτός είναι ο πόλος που μπορεί να γίνει κυρίαρχος. Δεν αξίζει σε αυτό το χώρο να μπαίνουν δεξιές και αριστερές πρακτικές. Εμείς μπορούμε. Ας ξαναβρεθούμε. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Αξίες που θα ενώσουν και δεν θα διχάζουν τον λαό. Μπορούμε να το κάνουμε. Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση» είπε με έμφαση ο Γ. Παπανδρέου.
Υποστήριξε ότι το θέμα του δεν είναι η προσωπική του δικαίωση: «Δεν αποζητώ εκδίκηση. Δεν αποζητώ δικαίωση.Το θέμα είναι να σταθεί η χώρα περήφανα στα πόδια της, και ας μην έρθει η δικαίωση αυτή ποτέ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα, όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου.
Στην ομιλία του πρότεινε να υπάρξει διακομματική συνεννόηση για να χαραχθεί εθνική στρατηγική. «Να καθίσουν τα κόμματα σ’ ένα τραπέζι και να συζητήσουν χωρίς μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις με μόνο στόχο την εθνική στρατηγική» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ