Μοντιανό, Νόμπελ Λογοτεχνίας, ποιος είναι αυτός; -Η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού δεν τον ξέρει - iefimerida.gr

Μοντιανό, Νόμπελ Λογοτεχνίας, ποιος είναι αυτός; -Η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού δεν τον ξέρει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν ο Γάλλος συγγραφέας Πατρίκ Μοντιανό κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2014, πριν από μερικές ημέρες, η διεθνής αντίδραση συμπυκνώθηκε σε τρεις λέξεις: ποιος είναι αυτός; Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού.

Η φιλόδοξη υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φλερ Πελρίν, 41 ετών, βρέθηκε σε δύσκολη θέση το περασμένο Σάββατο, καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή.
Η Πελρίν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή του καναλιού Canal+ να του κατονομάσει το αγαπημένο της βιβλίο του Μοντιανό.
«Δεν έχω πρόβλημα να σας εκμυστηρευθώ ότι δεν έχω καθόλου χρόνο να διαβάζω βιβλία τα δύο τελευταία χρόνια. Διάβασα πολλά σημειώματα, πολλά προσχέδια νόμων, ειδήσεις, πρακτορεία, αλλά λογοτεχνία διάβασα πολύ λίγο», απάντησε η υπουργός Πολιτισμού.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πέρασε ένα υπέροχο βράδυ με τον διάσημο συγγραφέα Πατρίκ Μοντιανό και δείπνησαν μαζί.

Φάνηκε μάλιστα εμφανώς ενοχλημένη όταν της είπαν ότι κάποιος με τη δική της θέση είναι σημαντικό να διαβάζει.
Ο αρθρογράφος Claude Askolovitch έγραψε στη Huffington Post τη Δευτέρα ότι μετά την παραδοχή της ότι διαβάζει πολύ λίγο, η υπουργός Πολιτισμού θα έπρεπε να παραιτηθεί.
Η Παλρίν γεννήθηκε στη Νότια Κορέα και υιοθετήθηκε από μια γαλλική οικογένεια όταν ήταν έξι μηνών. Ποτέ δεν έκρυψε ότι στόχος της ήταν, από τότε που εξελέγη βουλευτής, να πάρει το υπουργείο Πολιτισμού από την αντίζηλό της βουλευτή Ορελί Φιλιπέτι. Κι αυτό γιατί όταν ήταν υφυπουργός Εμπορίου η τότε υπουργός Πολιτισμού Φιλιπέτι, την ταπείνωσε υποχρεώνοντάς την να μπει από την πίσω πόρτα στο Φεστιβάλ των Καννών, για να μην της χαλάσει τη δική της εμφάνιση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ