Ενα ντέρμπι στην εποχή του Μνημονίου: Φτωχό θέαμα, κουρασμένοι παίκτες και φανατισμένοι παράγοντες - iefimerida.gr

Ενα ντέρμπι στην εποχή του Μνημονίου: Φτωχό θέαμα, κουρασμένοι παίκτες και φανατισμένοι παράγοντες

Ενα ντέρμπι στην εποχή του Μνημονίου: Φτωχό θέαμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό σπάνια δεν θα δώσει... 3ο ημίχρονο! Το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο ήταν κακό, ήρθαν όμως λίγο αργότερα οι παράγοντες και των δύο να γίνουν πρωταγωνιστές!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης με το τέρμα του Τάσου Αυλωνίτη. Το πρώτο που σημειώνει ο Έλληνας αμυντικός στην καριέρα του έμελλε να έρθει σε ένα ντέρμπι «αιωνίων», δευτερόλεπτα μάλιστα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο αντί του τραυματία Μποτία. Εκτόξευση στα ουράνια για τον νεαρό. Αγωνιστικά, είναι και το μοναδικό που μπορεί να κρατήσει κάποιος ως θέμα συζήτησης την επομένη του ματς. Άντε, και την ερασιτεχνική συμπεριφορά του Κώστα Μήτρογλου να αναλάβει με δική του ευθύνη την εκτέλεση του πέναλτι, αντί του Τσόρι Ντομίνγκεζ.

Ενα ντέρμπι στην εποχή του Μνημονίου: Φτωχό θέαμα, κουρασμένοι παίκτες και φανατισμένοι παράγοντες | iefimerida.gr 0

Δύο ομάδες κουρασμένες από τις μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη. Ένας Ολυμπιακός, ο οποίος προσπάθησε να μπει δυνατά και να εκμεταλλευτεί την ώθηση που του έδινε το «καυτό» γήπεδο και ένας Παναθηναϊκός, ο οποίος παρατάχθηκε από τον Γιάννη Αναστασίου με σκοπό πρώτα να εξουδετερώσει τον αντίπαλο και μετά να κυνηγήσει το γκολ. Όπως έκανε και κόντρα στην PSV Αϊντχόφεν την Πέμπτη.

Ημιτελείς προσπάθειες, άστοχα γεμίσματα και ατομικές ενέργειες σε μια προσπάθεια να ξεκλειδωθεί η πράσινη άμυνα. Στην αντίπερα όχθη, αδυναμία κατοχής μπάλας, δυναμικά μαρκαρίσματα και καμία τελική προσπάθεια. Όλα αυτά μέχρι το 58΄όπου μια στημένη μπάλα έφερε και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ του Ολυμπιακού. Όταν αργότερα «ξύπνησε» ο Παναθηναϊκός ήταν αργά για επιστροφή, με το «τριφύλλι» να διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για το χέρι του Πέτριτς που ανακάλυψε ο ρέφερι και στέρησε από τον Ατζαγκούν ένα τετ-α-τετ απέναντι στον Ρομπέρτο.

Ενα ντέρμπι στην εποχή του Μνημονίου: Φτωχό θέαμα, κουρασμένοι παίκτες και φανατισμένοι παράγοντες | iefimerida.gr 1

Όταν «έπαιξαν μπάλα» οι παράγοντες

Ένα ντέρμπι, το οποίο θα ξεχνιόταν γρήγορα αν οι παράγοντες των δύο ομάδων δεν έπαιρναν την σκυτάλη από τους ποδοσφαιριστές. Ο Αναστασίου αποβλήθηκε από τον διαιτητή Καλογερόπουλο μετά την υπόδειξη πέναλτι εις βάρος της ομάδας του όμως δεν έπαιρνε απόφαση να φύγει από τον πάγκο. Ναι, το είδαμε και αυτό σε ελληνικό γήπεδο. Πείστηκε τελικά να αποχωρήσει τρία λεπτά μετά και ενώ ο διαιτητής αρνιόταν – και σωστά έκανε – να δώσει συνέχεια στο ματς με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο του.

Ενα ντέρμπι στην εποχή του Μνημονίου: Φτωχό θέαμα, κουρασμένοι παίκτες και φανατισμένοι παράγοντες | iefimerida.gr 2

Η σκυτάλη πέρασε στον Γιάννη Αλαφούζο. Μπροστά στην κάμερα της Nova αναφέρθηκε ξανά στα κινητά τηλέφωνα της Κίνας και του Πακιστάν, στη διαφθορά που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στην Κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας έχει αφήσει έρμαιο το ποδόσφαιρο στη διάθεση των...κακών!

Λίγα λεπτά μετά ήρθε η απάντηση. Ο Σάββας Θεοδωρίδης στήθηκε και αυτός μπροστά στην κάμερα της Nova φωνάζοντας τρία «Ζήτω» για τον Ολυμπιακό. Ζήτησε από τον κ.Αλαφούζο να σταματήσει να διαμαρτύρεται και να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα, κρατώντας το κερασάκι της τούρτας για το τέλος. Μνημόνευσε τον Αριστείδη Αλαφούζο, πατέρα του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζοντάς τον άνθρωπο με ήθος, φίλαθλο του Ολυμπιακού, ο οποίος στο παρελθόν είχε βοηθήσει τον ίδιο και την ομάδα του Πειραιά στην κατάκτηση πρωταθλημάτων. Η προσπάθεια εκλεπτυσμένης ειρωνείας ήταν δύσκολο να μην γίνει αντιληπτή από την στιγμή που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί ένα ντέρμπι «αιωνίων».

Ενα ντέρμπι στην εποχή του Μνημονίου: Φτωχό θέαμα, κουρασμένοι παίκτες και φανατισμένοι παράγοντες | iefimerida.gr 3

Αναλλοίωτη η ουσία

Τα ντέρμπι είθισται να ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Με το πάθος, το δυναμισμό, το ταλέντο των καλύτερων ποδοσφαιριστών της χώρας. Ωστόσο στην Ελλάδα του μνημονίου, η λιτότητα ήρθε και στον αγωνιστικό χώρο. Το κακό θέαμα και η σκοπιμότητα πρωταγωνίστησαν. Κι αν αυτά είναι δικαιολογημένα αφού πάντα υπάρχει η μέτρια βραδιά στο ποδόσφαιρο, η αντιμετώπιση του ίδιου του ποδοσφαίρου από τους παράγοντες που το διοικούν εξακολουθεί να μην δημιουργεί την αχτίδα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο επόμενο ντέρμπι. Ένας άσκοπος φανατισμός με γνώμονα όχι την ανάδειξη του καλύτερου αλλά του πιο «δυνατού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ