Δημοσκόπηση Public Issue: Μπροστά τρεις μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «ποιος θα αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας» - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Public Issue: Μπροστά τρεις μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «ποιος θα αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Public Issue δημοσιεύει τη Δευτέρα η «Εφημερίδα των Συντακτών». Σε αυτό φαίνεται πως υπάρχει προτίμηση των ερωτηθέντων σε μια κυβέρνηση Αριστεράς για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Αριστερά έναντι της Δεξιάς στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή οικονομική κρίση, ενώ «κεφάλι» διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας».

Το 29% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει καλύτερα λύσεις στα σημερινά προβλήματα της χώρας, έναντι του 26% που επιλέγει μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ και του 3% που λέει «και οι δύο». Η απάντηση «καμία από τις δύο» ακολουθεί μετά τον Ιούλιο (45%) καθοδική τάση.

Δημοσκόπηση Public Issue: Μπροστά τρεις μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «ποιος θα αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας» | iefimerida.gr 0

Γράφημα από την «Εφημερίδα των Συντακτών»

Το 27% θεωρεί ότι η Αριστερά μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή κρίση, ποσοστό που εμφανίζει αυξητική τάση μετά τον Ιούνιο του 2013, χρονικό σημείο μετά το οποίο η Δεξιά σημειώνει αντίστοιχη πτωτική τάση, για να φτάσει από το 29% στο σημερινό 24%. Αντίστοιχη πτώση καταγράφει και η απάντηση «καμία από τις δύο», αφού από το 43% βρίσκεται σήμερα στο 37%.

Δημοσκόπηση Public Issue: Μπροστά τρεις μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «ποιος θα αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας» | iefimerida.gr 1

Τέλος, το 18% (από 16% τον Σεπτέμβριο) δηλώνει ικανοποιημένο από τη λειτουργία τηςκυβέρνησης, έναντι του 16% (από 18%) που επιλέγει την αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ Νέα Δημοκρατία ΣΥΡΙΖΑ Public Issue
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ