Νταβούτογλου: «Η Τουρκία δεν θα δεχθεί ως συνομιλητή την Κύπρο» - iefimerida.gr

Νταβούτογλου: «Η Τουρκία δεν θα δεχθεί ως συνομιλητή την Κύπρο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στόχος της Αγκυρας είναι να δοθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση το μήνυμα ότι "πρέπει να παρέμβουν όλοι για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι τις 31 Ιουνίου 2012". Αυτό επισήμανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμετ Νταβούτογλου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της χώρας του, αναφορικά με την πρόσφατη δήλωσή του ότι αν δεν λυθεί μέχρι το δεύτερο ήμισυ του 2012 το Κυπριακό, η Τουρκία δεν θα δεχθεί ως συνομιλητή της Κυπριακή προεδρία στην ΕΕ.

Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην άτυπη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στην Πολωνία στην οποία έλαβε μέρος. Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση που έχει κάνει ο ίδιος περί Κυπριακής προεδρίας στην Ε.Ε., είπε ότι κατά τη σύνοδο, "μεταξύ των θεμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, συζητήθηκε και το Κυπριακό".

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι "ορισμένες φορές η Ε.Ε. γίνεται αιχμάλωτη των μηχανισμών που δημιουργεί" και ότι "το σημαντικότερο παράδειγμα γι' αυτό, είναι το Κυπριακό". Ο κ. Νταβούτογλου είπε πως οι Ευρωπαίοι συνομιλητές του "δέχθηκαν με κατανόηση" τη δήλωσή του περί Κυπριακής προεδρίας και ότι "ήταν πολύ ξεκάθαρο το μήνυμα που δώσαμε με τη δήλωση αυτή. Το συντομότερο δυνατόν, πρέπει να παρέμβουν όλοι για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι τις 31 Ιουνίου 2012".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ