Τραγωδία στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς - iefimerida.gr

Τραγωδία στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή, 60 ν.μ. δυτικά της Κεφαλονιάς, στα όρια του ελληνικού FIR, για τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών που αγνοούνται από τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε.

Χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στην Κεφαλονιά, με ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο το οποίο βρέθηκε στη περιοχή του ναυαγίου, έντεκα εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες που περισυλλέγησαν από την θάλασσα και οι σοροί δύο αγνοουμένων.

Επίσης, νωρίτερα, με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο Αργοστόλι και στην συνέχεια στο νοσοκομείο ένας ακόμη λαθρομετανάστης με σπασμένο χέρι, ενώ αργά την νύχτα εντοπίστηκαν στην θάλασσα ακόμη 2 σοροί, η μία εκ των οποίων μεταφέρθηκε με ναυαγοσωστικό του Λιμενικού στο Αργοστόλι.

Στους ναυαγούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενδύματα και τροφή. Η λιμενικοί της Κεφαλονιάς διεξάγουν προανάκριση προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες του ναυαγίου αλλά και να εντοπίσουν το κύκλωμα των σύγχρονων δουλεμπόρων. Για την τύχη των 11 Πακιστανών θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας, ωστόσο έχει ετοιμαστεί ένας χώρος στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας για να φιλοξενηθούν εκεί αν χρειαστεί.

ΠΗΓΗ: kefaloniapress.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ