Μόνικα Λεβίνσκι: Ερωτεύτηκα το αφεντικό μου σαν 22χρονη -Βίωσα πόνο και ταπείνωση - iefimerida.gr

Μόνικα Λεβίνσκι: Ερωτεύτηκα το αφεντικό μου σαν 22χρονη -Βίωσα πόνο και ταπείνωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γυναίκα που λίγο έλειψε να ρίξει μια ολόκληρη κυβέρνηση μίλησε, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνισή της, για τον πόλεμο που δέχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της ως το πρώτο θύμα της διαδικτυακής συκοφαντίας.

Η Μόνικα Λεβίνσκι, η οποία έγινε γνωστή παγκοσμίως λόγω της σχέσης της με τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, τόνισε από την Φιλαδέλφεια όπου βρέθηκε καλεσμένη πως στόχος της πλέον είναι να βοηθήσει τον κόσμο να μην περάσει ό,τι και αυτή από το μεγαλύτερος μέρος του Τύπου.

«Το 1998 γεννήθηκε μια άλλη Μόνικα. Μια γυναίκα την οποία αναγνώριζαν όλοι αλλά αυτοί γνώριζε ελάχιστους. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα από την αντίδραση του Τύπου. Καταστράφηκε η φήμη μου από το ίντερνετ, επέζησα όμως, το πάλεψα και στόχος μου πλέον είναι να βοηθήσω τον κόσμο που ίσως βρεθεί στο μέλλον σε παρόμοια θέση με τη δική μου», επεσήμανε η Λεβίνσκι.

Η Μόνικα Λεβίνσκι είπε ότι είχε ερωτευτεί τον Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια μιας δακρύβρεχτης ομιλίας της, όπου περιέγραψε τον πόνο που ένιωσε όταν βίωσε την παγκόσμια ταπείνωση.

Μόνικα Λεβίνσκι: Ερωτεύτηκα το αφεντικό μου σαν 22χρονη -Βίωσα πόνο και ταπείνωση | iefimerida.gr 0

«Ερωτεύτηκα το αφεντικό μου σαν 22χρονη»
Η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως «το πρώτο άτομο που είδε τηφήμη του να καταστρέφεται ολοσχερώς σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου» και μίλησε για τον ρόλο της στην υπόθεση που σχεδόν έληξε την προεδρία του Μπιλ Κλίντον.
«Ερωτεύτηκα το αφεντικό μου σαν μια 22χρονη» είπε μιλώντας στην σύνοδο του περιοδικού Forbes. «Αλλά το αφεντικό μου ήταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.»
«Το 1995 ξεκινήσαμε έναν δεσμό που διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια. Και την εποχή εκείνη, ήταν τα πάντα για μένα. Αυτή ήταν η θετική πλευρά της υπόθεσης. Η δυσάρεστη ήταν αυτή που γνωρίζουν όλοι».


«Ημουν το πρώτο θύμα του κακού διαδικτύου»
Η Λεβίνσκι ήταν υπάλληλος στον Λευκό Οίκο όταν ξεκίνησε η σχέση της με τον με τον πιο ισχυρό άνθρωπο του κόσμου, και ήταν 25 ετών όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.
Η αδιάκοπη κάλυψη του σκανδάλου, τροφοδοτήθηκε από κουτσομπολίστικες ιστοσελίδες και έγιναν viral όπως θα λέγαμε σήμερα, ενώ η ίδια πιστεύει ότι ήταν το πρώτο θύμα του κακού διαδικτύου.
«Κοιτούσα την οθόνη του υπολογιστή μου και φώναζα: Θεέ μου, δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έγραψαν αυτό, ή αυτό είναι εντελώς λάθος. Αυτές ήταν οι μόνες σκέψεις που διέκοπταν τη μία φράση που στιριφογύριζε στο κεφάλι μου: Θέλω να πεθάνω».


Η αυτοκτονία ενός γκέι φοιτητή την έκανε να αναλάβει δράση
Πλέον, η Λεβίνσκι σκοπεύει να αφοσιωθεί στην αλλαγή κουλτούρας στο διαδίκτυο, που καταστρέφει και εξευτελίζειανθρώπους στα μάτια του κοινού.
Είπε ότι το αποφάσισε μετά τη θλιβερή ιστορία του Τάιλερ Κλεμέντι, ενός γκέι φοιτητή που αυτοκτόνησε στις ΗΠΑ το 2010, όταν ο συγκάτοικός του βιντεοσκόπησε κρυφά σεξουαλική του συνεύρεση και ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο.
Ο θάνατός του της θύμισε ότι και εκείνη ήθελε να αυτοκτονήσει, όταν τα ΜΜΕ την κυνηγούσαν το 1998.
«Θέλω να βοηθήσω θύματα σαν κι εμένα να επιβιώσουν»
«Έχοντας επιζήσει, αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να βοηθήσω άλλα θύματα του ίδιου παιχνιδιού να επιβιώσουν», είπε. «Θέλω να χρησιμοποιήσω τα βάσανά μου για να δώσω σκοπό στο παρελθόν μου.»
Η Λεβίνσκι έχει περάσει την τελευταία δεκαετία της ζωής της, κάνοντας μικρά βήματα προς τη δημόσια ζωή, ως περιστασιακή αρθρογράφος του Vanity Fair.


Μπήκε στο Twitter το πρωί της Δευτέρας, και ήδη έχει 51.000 followers.
Το πρώτο της tweet ήταν: Here We Go.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον Μόνικα Λεβίνσκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ