Ενας άλλος Κασιδιάρης: Αποποιείται τον Χίτλερ και δηλώνει πως, εκτός του Φύσσα, δολοφονήθηκε και η Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Ενας άλλος Κασιδιάρης: Αποποιείται τον Χίτλερ και δηλώνει πως, εκτός του Φύσσα, δολοφονήθηκε και η Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί το φιλοναζιστικό -πρόσφατο- παρελθόν του, ο Ηλίας Κασιδιάρης, από τις φυλακές Κορυδαλλού, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία προσπαθεί να σβήσει με... σφουγγάρι τον Χίτλερ από την ιδεολογία του, να παρουσιάσει τη Χρυσή Αυγή ως δημοκρατικό κόμμα και να αποδομήσει το βαρύ κατηγορητήριο κατά των μελών της οργάνωσης.

Μιλώντας στο bankingnews, λέει για τον Χίτλερ: «Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι υβριστικοί. Η Χρυσή Αυγή είναι το εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα που πιστεύει στη δημοκρατία. Είμαστε οι επίγονοι αυτών που αντιστάθηκαν στη γερμανική εισβολή. Το καλοκαίρι του 2013 με είχαν κατηγορήσει ότι διαθέτω ένα τατουάζ και κάποιοι άρχισαν τα σενάρια ότι είμαι υμνητής του Γ' Ράιχ. Το παράδοξο όμως είναι ότι ακριβώς αυτό το σύμβολο, ακριβώς το ίδιο, υπάρχει στον τάφο της Αμφίπολης, το οποίο είναι βαθιά ελληνικό, υπάρχει σε πολλά σημεία της Ελλάδος, όπως στην Αρχαία Ολυμπία. Είμαστε ενάντια όσων διέπραξαν εγκλήματα πολέμου. Μέσα σε αυτούς είναι ο Χίτλερ, αλλά είναι και ο Στάλιν -να μην είμαστε μονόπλευροι.
Είμαστε κατά του ναζισμού, είμαστε κατά του Στάλιν και κατά όσων εισέβαλαν στην πατρίδα μας, που τιμούμε. Σας λέω απερίφραστα ότι καταδικάζουμε και αποκηρύσσουμε τον ναζισμό και όσους εγκλημάτησαν κατά της ανθρωπότητας, όπως ο Χίτλερ και ο Στάλιν ή ο Μάο Τσε Τουνγκ».

Μάλιστα, σε αυτό το σημείο ρίχνει τα βέλη του προς το ΚΚΕ, λέγοντας: «Εμείς ως Χρυσή Αυγή καταδικάζουμε όλους, τον Χίτλερ, τον Στάλιν, τον Κεμάλ Ατατούρκ και όλους τους εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας. Αν ρωτήσετε όμως το ΚΚΕ αν καταδικάζει τον Στάλιν... είναι βέβαιο ότι δεν θα πάρετε απάντηση».

Για το κατηγορητήριο Ντογιάκου αναφέρει: «Το κατηγορητήριο Ντογιάκου είναι μια δικαστική απάτη.
Σκεφθείτε ότι στις 800 σελίδες του κατηγορητηρίου Ντογιάκου, σε σύνολο 80 κατηγορουμένων, αντιστοιχούν 10 σελίδες στον κάθε κατηγορούμενο. Επίσης, όλες οι σελίδες είναι copy - paste, δηλαδή είναι επανάληψη επί 80 φορές του ίδιου κατηγορητηρίου».

Κατονομάζει τον μάρτυρα Γ'

Επιπλέον, κατονομάζει τον μάρτυρα Γ', που υπέδειξε τη Χρυσή Αυγή ως υπαίτια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και λέει πως δεν υπήρξε ποτέ μέλος της οργάνωσης, αλλά ανήκει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Για τη δολοφονία Φύσσα λέει: «Η δολοφονία Φύσσα είναι η πιο σκοτεινή δολοφονία της μεταπολεμικής ιστορίας της Ελλάδος. Από τις καταθέσεις όλων των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο τραγικό συμβάν εξάγονται ορισμένα συμπεράσματα. Μια μεγάλη αστυνομική ομάδα ήταν παρούσα και δεν επεμβαίνει. Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις τους, δεν προκύπτει από πουθενά το σενάριο περί ταγμάτων εφόδου. Δήλωσαν οι αστυνομικοί ότι υπήρχε ομάδα αστυνομικών και δύο πρόσωπα που είχαν εμπλακεί σε καβγά. Η Αστυνομία άφησε δύο ανθρώπους να σκοτώνονται, αυτό συνέβη».

Για τη δολοφονία Φύσσα

Για να συνεχίσει: «Η δολοφονία Φύσσα ήταν η δολοφονία της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δολοφονήθηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ. Εκείνη την περίοδο η Χρυσή Αυγή είχε φθάσει στο 15% στις δημοσκοπήσεις και η δολοφονία ήταν το εργαλείο του συστήματος». Τέλος, δηλώνει πως η δίκη της ΧΑ θα γίνει μετά τις εκλογές, ότι δεν θα στηρίξει το κόμμα του εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και παραδέχεται πως έχει κάνει και ο ίδιος λάθη, όπως και το κόμμα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ