Στη μέγγενη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Στη μέγγενη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται η χτεσινή απόφαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ να απορρίψει το νομοσχέδιο που έφερε προς έγκριση στους βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η Βάσω Παπανδρέου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιώργος Αμοιρίδης και οι υπόλοιποι βουλευτές ξεσηκώθηκαν κατά του νομοσχεδίου με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού.

Χαρακτηριστικά, η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε «αν είναι να νομιμοποιήσετε όλα τα τυχερά παιχνίδια, για να έχει έσοδα το κράτος, τότε να νομιμοποιήσετε τα ναρκωτικά και την πορνεία». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος δήλωσε στον υπουργό ότι αν δεν απεργούσαν τα ΜΜΕ θα έπεφτε χτες η κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκπληκτος και εμφανώς σοκαρισμένος, δήλωσε ότι η απόφαση των βουλευτών τον υπερβαίνει, ότι θα πάει το όλο θέμα στον πρωθυπουργό και ότι η απόφαση των βουλευτών να μην εγκρίνουν το νομοσχέδιο θα κοστίσει 700 εκ. στο κράτος. Το κλίμα στην κυβέρνηση και στην κοινοβουλευτική ομάδα έχει αρχίσει να επιδεινώνεται και πολλοί βουλευτές εκφράζονται δημοσίως αρνητικά σε βάρος υπουργών - κυρίως αυτών που ανήκουν στη λεγόμενη στενή ομάδα φίλων του πρωθυπουργού.

Η δυσαρέσκεια στην κοινωνία καταγράφεται σε χτεσινή δημοσκόπηση της MRB για τη Real News όπου η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ περιορίζεται στις 2,2 μονάδες. Στην ίδια δημοσκόπηση, Θόδωρος Πάγκαλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου καταγράφονται ως τα πιο αντιδημοφιλή πρόσωπα της κυβέρνησης. Το βέβαιο είναι ότι στενεύουν πλέον τα περιθώρια για την κυβέρνηση και το πιθανότερο ειναι ότι θα επισπευθεί ο ανασχηματισμός με το Βαγγέλη Βενιζέλο να αναβαθμίζεται σε αντιπρόεδρο της κυβερνήσης και σε συντονιστή των παραγωγικών υπουργείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ