Τσίπρας: Ολα στην ώρα τους και συλλογικά -Ανακωχή με Λαφαζάνη για τις συμμαχίες - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ολα στην ώρα τους και συλλογικά -Ανακωχή με Λαφαζάνη για τις συμμαχίες

Τσίπρας: Ολα στην ώρα τους και συλλογικά -Ανακωχή με Λαφαζάνη για τις συμμαχίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το άμεσο μέλλον παραπέμπουν εντέλει στον ΣΥΡΙΖΑ το φλέγον ζήτημα των συμμαχιών, -καθώς ηγεσία και Αριστερή Πλατφόρμα κάνουν αμφότεροι ένα βήμα πίσω-,στον απόηχο της συντονισμένης επίθεσης που δέχτηκαν από την κυβέρνηση περί πολέμου των συνιστωσών και συσπειρώνονται μέχρι κεραίας.«Ολα στην ώρα τους και συλλογικά», είπε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του (που διήρκησε μόλις ένα λεπτό) ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας έτσι το σύνθημα της ανακωχής, αν και η αριστερή πτέρυγα κατέθεσε τη μία τροπολογία (παρότι απορρίφθηκε με 76-61-1 λευκό) για ζητήματα που αφορούν σε κοινωνικό έλεγχο τραπεζών, ΤΑΙΠΕΔ και ΔΕΚΟ.

Μετά το «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα και τα όσα ο ίδιος είπε για ψηφοδέλτια «ανοιχτά, πολυσυλλεκτικά, ελκυστικά στη κοινωνία», ο επικεφαλής της Πλατφόρμας τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, είναι πάντα θετικός σε συνεργασίες. Αμετάθετος στόχος μας πρέπει να είναι κατ' αρχάς η συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς».

«Η γενική κατεύθυνση μας όμως για συνεργασίες δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετατραπεί σε σημαία ευκαιρίας» ξεκαθάρισε, για να προσθέσει πως «Οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράζονται στη βάση της αξιοπιστίας προς το λαό χωρίς μνημονιακές ευθύνες καθώς και στη βάση του πολιτικού και προγραμματικού ριζοσπαστισμού».

Ωστόσο, ένα άλλο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, ο Στάθης Λεουτσάκος, άσκησε τη δική του κριτική σημειώνοντας «Δεν μπορεί να ταξιδεύουν πάντα οι ίδιοι στην πρώτη θέση στο κρουαζιερόπλοιο. Πρόσωπα που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο του Βενιζέλου και με τη μνημονιακή συγκυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ».

«Πράσινο φως για την πολιτική απόφαση»

Τέλος, εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση κατά πλειοψηφία, με την Αριστερή Πλατφόρμα να ψηφίζει "λευκό" και επι της ουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ πορεύονται επί των συμμαχιών με προσωρινή πυξίδα προηγούμενες αποφάσεις, καθώς η πλευρά Λαφαζάνη αναμένεται να καταθέσει τροπολογία επ' αυτού «σε επόμενη συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής και όταν ωριμάσει», όπως έλεγε με νόημα κορυφαίο στέλεχος αυτής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ