Περίεργη σύλληψη 65χρονου Γερμανού στην Κω με την κατηγορία της κατασκοπείας - iefimerida.gr

Περίεργη σύλληψη 65χρονου Γερμανού στην Κω με την κατηγορία της κατασκοπείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια περίεργη -επί του παρόντος- σύλληψη προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας στην Κω. Πρόκειται για έναν 65χρονο Γερμανό, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία με τη μορφή του αυτόφωρου για κατασκοπεία.

Όπως σημειώνουν τα τοπικά Μέσα, την Τετάρτη το πρωί ο συγκεκριμένος άνθρωπος επέβαινε σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο και πλησίασε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην Κω. Άρχισε, λοιπόν, να το φωτογραφίζει εξωτερικά. Αμέσως κινητοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας του νησιού και στη συνέχεια οι άνδρες του τμήματος τον συνέλαβαν, αφού πρώτα τον εντόπισαν με το αυτοκίνητό του.

Οι άνδρες του τμήματος προχώρησαν σε έρευνα του αυτοκινήτου του και βρήκαν κιάλια και διόπτρα, καθώς επίσης και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής, τα οποία και κατάσχεσαν.

Σε έρευνα στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε USB sticks, δύο κασέτες βιντεοκάμερας και κινητό τηλέφωνο.

Στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι του υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων της Κω.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός διαμένει στο νησί τα τελευταία δυο χρόνια. Τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά μέσα και ψηφιακά πειστήρια στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα και ανάλυση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανός κατασκοπεία Κως στρατόπεδο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ