Ο Ματέο Ρέντσι νομιμοποιεί μόνιμες σχέσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων - Όχι όμως γάμο ή υιοθεσία παιδιών - iefimerida.gr

Ο Ματέο Ρέντσι νομιμοποιεί μόνιμες σχέσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων - Όχι όμως γάμο ή υιοθεσία παιδιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς αναγνώριση μόνιμων σχέσεων των ομοφυλοφίλων προσανατολίζεται η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία. Το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει προς έγκριση μέχρι τα τέλη του μήνα στο υπουργικό συμβούλιο και θα βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες από ιταλικά ΜΜΕ στη ρύθμιση δεν θα γίνεται αναφορά στην λέξη «γάμος» και δεν θα επιτρέπεται η υιοθεσία παιδιών από μέρους των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, εκτός και αν ο ένας από τους δυο συντρόφους έχει αποκτήσει παιδί από προηγούμενη σχέση του.
Σε ό,τι αφορά όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα και υποχρεώσεις, δεν θα υπάρχει, ουσιαστικά, καμία διαφορά από τον θεσμό του γάμου.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» υπάρχουν, όντως, μεγάλες πιθανότητες να δοθεί λύση σε ένα θέμα που απασχολεί εδώ χρόνια της κοινωνία της Ιταλίας, και επί του οποίου και το Βατικανό υιοθέτησε, πρόσφατα, νέα στάση, αναγνωρίζοντας την αξία, από ανθρώπινης και πρακτικής απόψεων, των δεσμών των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ