Η φρίκη του Τσέρνομπιλ ζωντανεύει -Γίνεται σειρά για να μάθουν οι νέοι τι έγινε εκεί - iefimerida.gr

Η φρίκη του Τσέρνομπιλ ζωντανεύει -Γίνεται σειρά για να μάθουν οι νέοι τι έγινε εκεί

Η φρίκη του Τσέρνομπιλ ζωντανεύει -Γίνεται σειρά για να μάθουν οι νέοι τι έγινε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ομάδα εφήβων περιπλανιέται σε εγκαταλελειμμένες σχολικές αίθουσες, σκαρφαλώνει σε ένα σκουριασμένο τροχό, στέκεται στην ταράτσα ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων, όπου υπάρχει η επιγραφή «Δόξα στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ενωσης».

Είναι σκηνές από το «Τσέρνομπιλ, η αποκλεισμένη ζώνη», ένα νέο ρωσικό εφηβικό δράμα, που διηγείται ξανά την ιστορία της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής, που έγινε το 1986, προκειμένου να μάθει η νέα γενιά τι έγινε εκεί.

Το σόου ξεκινά να προβάλλεται αυτό το μήνα και ακολουθεί μία ομάδα εφήβων που ταξιδεύει στο Πρίπιατ, την πόλη των εργατών του πυρηνικού εργοστασίου που εκκενώθηκε μετά από την καταστροφή. Η σειρά περιλαμβάνει οχτώ ανατριχιαστικά ωριαία επεισόδια και θα προβληθεί στο TNΤ, ένα νεανικό κανάλι που συνήθως προτιμά τις κωμωδίες και τα ριάλιτι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της καταστροφής, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη και 28 μέλη των σωστικών συνεργείων πέθαναν εξαιτίας της ακτινοβολίας τους τρεις μήνες που ακολούθησαν. Ομως, πάνω από 25.000 εργαζόμενοι καθαρισμού έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της καταστροφής, τα χρόνια που ακολούθησαν.

Το σόου περιλαμβάνει σκηνές γυρισμένες στην πόλη-φάντασμα του Πρίπιατ, το οποίο απέχει 110 χλμ. από το Κίεβο, όπου τα επίπεδα της ακτινοβολίας είναι ακόμη υψηλά και οι αρχές ελέγχουν την είσοδο στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ