Σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο του 1951, με τη φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη: Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς καρχαρίες και παράσιτα [βίντεο] - iefimerida.gr

Σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο του 1951, με τη φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη: Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς καρχαρίες και παράσιτα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την πλήρη αποκατάσταση του εμβληματικού γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη, από την τωρινή ηγεσία του κόμματος έρχεται στο φως και η... φωνή του!
Ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο, μια ραδιοφωνική ομιλία του θρυλικού γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Ζαχαριάδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, στον τότε ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Αλήθειας», ήρθε στο φως.

Το ηχητικό απόσπασμα, που χαρίζει «φωνή» στον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ, είναι από μια ομιλία της 2ας Σεπτεμβρίου 1951 και δόθηκε στη δημοσιότητα στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Περισσός με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τις πλημμύρες που έπληξαν το ιστορικό αρχείο του κόμματος - ένα αρχείο που χάρη στην τιτάνια προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων διασώθηκε και αποκαταστάθηκε.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Νίκος Ζαχαριάδης ακούγεται να λέει: «Αυτοί θέλουν τον σκοταδισμό και τον χαμό. Εμείς θέλουμε ελεύθερη, χαρούμενη και γερή Ελλάδα. Για μια τέτοια Ελλάδα χρειάζεται πολλή δουλειά. Μα η δουλειά θα 'ναι ελεύθερη, δική μας. Χρειάζεται πολύς μόχθος και ιδρώτας, μα θα είναι για μας και τα παιδιά μας και ο καρπός θα είναι για τον λαό. Χωρίς καρχαρίες, δίχως παράσιτα. Δεν τάζουμε στα χαμένα, δεν λέμε λόγια, μάθαμε τα λόγια μας να μη διαφέρουν από τα έργα μας. Μάρτυρες και εγγύηση είναι οι εκατόμβες, το αίμα και οι αμέτρητες θυσίες που δώσαμε για τον λαό και την Ελλάδα. Είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες ήρωές μας οι φυλακισμένοι και εξόριστοί μας, που ολόρθοι και ατράνταχτοι, σεμνοί και αλύγιστοι κάνουν πάντα ακέραιο το καθήκον τους προς τον λαό και την πατρίδα. Αυτού βρίσκεται η ηθική υπεροχή μας, η ατράνταχτη απόδειξή της. Ποιος πρόσφερε τόσο αίμα στον βωμό της Ελλάδας, της λευτεριάς και προκοπής του λαού; Είμαστε το κόμμα των θυσιών, των αγώνων, της δημιουργίας. Ο λαός ξέρει του Κουκουέδες και τους έχει εμπιστοσύνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ