Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τα ψηφοδέλτια σε όσους καταψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τα ψηφοδέλτια σε όσους καταψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τα ψηφοδέλτια σε όσους καταψηφίσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βαράτε στο ψαχνό!». Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιλέγει τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, προκειμένου να την εμποδίσει να βρει τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ετσι, μετά τους βαρείς υπαινιγμούς του Πάνου Σκουρλέτη ότι βουλευτές χρηματίζονται για να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας -υπαινιγμός που έφερε εισαγγελική παρέμβαση της Ευτέρπης Κουτζαμάνη- ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, προχώρησε σήμερα ένα βήμα παραπέρα.

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM, ουσιαστικά άνοιξε τα ψηφοδέλτια σε όσους βουλευτές καταψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παράλληλα προειδοποίησε πως όσοι πουν «ναι» θα κόψουν τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Είναι διακηρυγμένη επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η ευρύτερη συμπαράταξη των δυνάμεων στην πορεία προς τις εκλογές. Δεν νομίζω ότι κανείς θα εκπλαγεί αν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βρεθούν δυνάμεις ευρύτερες που αυτή τη στιγμή δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, διευκρινίζοντας ότι «εάν κάποιος δεν θεωρήσει ότι είναι σημαντικό να τερματιστεί αυτή η πολιτική και ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κόβει τις γέφυρες συνεργασίας μαζί μας».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος αντεπιτέθηκε λέγοντας:

«Όποιοι από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι καταψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά κατέβουν ως υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αργυρώνητοι!».

Ο Σκουρλέτης επιμένει στον χρηματισμό βουλευτών

Για να ενισχύσει την άποψή του ότι υπάρχουν βουλευτές που χρηματίζονται, ο Πάνος Σκουρλέτης επικαλέστηκε σήμερα ακόμη ένα δημοσίευμα, ώστε να μην πάρει «πάνω» του την καταγγελία.

Μέσω Twitter κοινοποίησε μια παλαιότερη συνέντευξη του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση (Ιούλιος 2014) στην «Ελευθεροτυπία», στην οποία ισχυριζόταν ότι γίνεται «καθαρή συναλλαγή» με βουλευτές για να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ελεγε ο Πανούσης:


«Χωρίς τη ΔΗΜΑΡ δεν βγαίνει Πρόεδρος, εγώ και πολλοί άλλοι δεν θα ψηφίσουμε, οι 13 δεν είμαστε δεδομένοι. Τα πράγματα είναι απλά. Το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων εντοπίζεται πλέον καθαρά: είναι η δυνατότητα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, δηλαδή η συγκέντρωση 180 προθύμων βουλευτών, που θα θελήσουν να στηρίξουν την παραμονή της κυβέρνησης Σαμαρά»...

- Δεν υπάρχει τρόπος εκλογής Προέδρου χωρίς τη ΔΗΜΑΡ;
«Κανένας. Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Ακόμη και οι ΑΝΕΛ να πάνε σύσσωμοι, που δεν είναι καθόλου βέβαιον, πάλι θα χρειαστούν και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Διότι πολλοί από τους ανεξάρτητους έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν δέχονται και αρκετοί κινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ».
- Τι πιθανότητες δίνετε τελικώς στην εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή;
«Εχει αρχίσει ήδη μια μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης προθύμων βουλευτών...».
- Με ποια μέσα;
«Με όλα τα μέσα! Πρόκειται για καθαρή συναλλαγή. Δεν μιλάω μόνον για χρήματα, δεν το γνωρίζω, χωρίς να το αποκλείω κιόλας. Μιλάω για υποσχέσεις, εξυπηρετήσεις, εξασφαλίσεις, ακόμη και διορισμούς συγγενών -όλα τα γνωστά δηλαδή του ελληνικού πολιτικού συστήματος!», δήλωνε ο Γιάννης Πανούσης τον Ιούλιο του 2014.

Πρωθυπουργός: Υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, προσπαθεί να απαντήσει στο επιθετικό μπαράζ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός εξέδωσε ανακοίνωση και χαιρέτισε την παρέμβαση της εισαγγελέως Γκουτζαμάνη για τα περί χρηματισμού βουλευτών, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δημιουργεί συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας.

«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών. Μόλις προχθές είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές», ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.

Βούλτεψη: Θα κλείσουν τα ΑΤΜ

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να απαντήσει στις προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού και ξεκίνησε σήμερα ένα κύμα κινδυνολογίας, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη έριξε «βόμβα», λέγοντας πως σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας «κάνει παλικαριές στην Ευρώπη δεν θα αργήσουν να κλείσουν τα ΑΤΜ και στην Ελλάδα, όπως έγινε και στην Κύπρο».

Η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή, λέγοντας πως «υπήρξε ρεσιτάλ αθλιότητας» και πως η ανεξάρτητη -όπως είπε- Δικαιοσύνη θα το αποδείξει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίζει όλη μέρα, είναι ένας οχετός και μια δυσοσμία», είπε χαρακτηριστικά.ΣΥΡΙΖΑ: Είναι καταγέλαστοι -Ο πανικός και η ανευθυνότητα είναι πολύ κακό μείγμα

Για «πανικό» έκανε λόγο η Κουμουνδούρου απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, σημειώνοντας ότι «προσπαθούν να βάλουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα».Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Ο πανικός και η ανευθυνότητα συνιστούν ένα πολύ κακό μείγμα.

Μετά τον κ. Σαμαρά και τον κ. Γεωργιάδη, η κ. Βούλτεψη επιμένει να προσπαθεί να βάλει σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα. Φαίνεται ότι το προηγούμενο κυβερνητικό φιάσκο δεν τους έγινε μάθημα.

Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα, μόνο η καρέκλα τους τους ενδιαφέρει. Τρέμουν μην τη χάσουν και δεν διστάζουν να καλούν σε αποσταθεροποίηση.

Ευτυχώς για την οικονομία, δυστυχώς για αυτούς, δεν τους πιστεύει πια κανείς.

Δεν είναι επικίνδυνοι, είναι καταγέλαστοι».Πάγκαλος: Πείνα και δυσωδία σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θεόδωρος Πάγκαλος, βρήκε αφορμή να εξαπολύσει καταστροφολογική επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας στον Βήμα FM, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της Κουμουνδούρου και προέβλεψε την καταστροφή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού, όπως υποστήριξε, θα υπάρξει μεγάλη πείνα και δυσωδία και οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα πληρώνονται θα είναι στον δρόμο, θα καίνε και θα σκοτώνουν.

«Μόλις ανακοινωθεί εκλογικό αποτέλεσμα που φέρνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, θα διακοπεί η χρηματοδότηση από τους εταίρους και θα ακολουθήσει έξοδος κεφαλαίων και θα μπούμε στη λεγόμενη πολεμική οικονομία, δηλαδή απαγόρευση εξόδου κεφαλαίων, περιορισμοί σε εισαγωγές και εξαγωγές».

«Θα υπάρξει μεγάλη πείνα και δυσωδία, οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα παίρνουν τον μισθό τους και όλοι αυτοί που χορεύουν και τραγουδούν τώρα και καμαρώνουν το γελαστό παιδί που πάει στον Πάπα και κουνιέται ή τη Δούρου, θα είναι τότε στον δρόμο και θα καίνε και θα σκοτώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν κάψανε; Δεν σκοτώσανε;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Ξέρετε ότι στη Μαρφίν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έκαψε τρεις ανθρώπους, ενώ ένα μπλοκ εκατοντάδων ανθρώπων στην πόρτα της τράπεζας φώναζε "κάτω οι απεργοσπάστες";».

«Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, λέτε, όλοι αυτοί; Γιατί κρατούσαν τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ; Από βίτσιο;», πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος και υποστήριξε πως «φωνάζανε και εμποδίζανε τις πυροσβεστικές αντλίες να πάνε εκεί πέρα».

Η Κουμουνδούρου για την εισαγγελική παρέμβαση

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου για την εισαγγελική παρέμβαση ήρθε από τον Νίκο Παππά:

«Η Δικαιοσύνη άλλες φορές αντιδρά, άλλες δεν αντιδρά. Δεν αντέδρασε όταν ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στο σπίτι του, ή όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένοπλες συνιστώσες. Δεν περιμέναμε και δεν θεωρούμε δόκιμη την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, μετά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Εμείς αντιδράσαμε με ψυχραιμία. Αυτοί οι ανόητοι ισχυρισμοί δεν πείθουν κανέναν Έλληνα και καμία Ελληνίδα».

Η πολιτική αβεβαιότητα ρίχνει το Χρηματιστήριο, ανεβάζει τα spreads

Η αγωνία των επενδυτών και των διεθνών αγορών για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας στέλνει το Χρηματιστήριο της Αθήνας κάτω από τις 1000 μονάδες και τα spreads των ελληνικών ομολόγων στα ύψη

Μεγάλες απώλειες έχει την Τρίτη ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη ξεπέρασαν το 5,5% (16:14 μμ).

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πως όσο δεν αλλάζει το κλίμα στην... πολιτική αρένα, όσο παραμένουν εκτός οι ξένοι και τα ισχυρά χαρτοφυλάκια, όσο η οικονομία πελαγοδρομεί μέσα στο προεκλογικό περιβάλλον η προσφορά θα υπερισχύει της ζήτησης.


Στις 16:13 ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών βρισκόταν στις 946,78 μονάδες, με πτώση 5,84%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 120,06 εκατ. ευρώ. Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,26544 δολάρια.

Στο μεταξύ στα 6,92% ήταν στη 1 το μεσημέρι η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου, ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε σήμερα Τρίτη το 7%, κινούμενη στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών.

Οι πιέσεις αποδίδονται από μερίδα του διεθνούς Τύπου στην ελληνική πρόθεση για έξοδο από το πρόγραμμα στηριξης των ΔΝΤ και ΕΕ και στην επιφυλακτικότητα που εκφράζεται από τους δανειστές της Ελλάδας στο ενδεχόμενο αυτό.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την έκδοση 7ετους ομολόγου έως τα τέλη του έτους, έκδοση ωστόσο που ενδέχεται να μετατεθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ