Νέο κρούσμα Εμπολα σε νοσηλευτικό προσωπικό -Προσβλήθηκε από τον ιό νοσηλευτής στο Τέξας - iefimerida.gr

Νέο κρούσμα Εμπολα σε νοσηλευτικό προσωπικό -Προσβλήθηκε από τον ιό νοσηλευτής στο Τέξας

Νέο κρούσμα Εμπολα σε νοσηλευτικό προσωπικό -Προσβλήθηκε από τον ιό νοσηλευτής σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που οι Ισπανίδες νοσοκόμες διαμαρτύρονται στην κυβέρνηση για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τον ιό Εμπολα, οι χειρότεροι φόβοι τους επιβεβαιώνονται με μία είδηση από τις ΗΠΑ. Ενα ακόμη μέλος νοσηλευτικού προσωπικού παρουσίασε συμπτώματα του ιού.

Πρόκειται για νοσηλευτή ο οποίος είχε φροντίσει τον Λιβεριανό που πέθανε την περασμένο Τετάρτη από Εμπολα. Ο άνδρας από το Τέξας προσβλήθηκε από τον ιό, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Υγείας της πολιτείας, έπειτα από τις πρώτες εξετάσεις.

«Ξέραμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα δεύτερο κρούσμα και ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτήν την πιθανότητα», είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας, Δρ. Ντέιβιντ Λέικι. Ο νοσηλευτής εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ντάλας όπου είχε μεταφερθεί ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο Λιβεριανός ασθενής.

«Ενισχύουμε την ομάδα μας στο Ντάλας και εργαζόμαστε με μεγάλη προσοχή για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού», πρόσθεσε ο Λέικι. Ο νοσηλευτής παρουσίασε πυρετό το βράδυ της Παρασκευής, μπήκε σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πώς μεταδόθηκε ο ιός από τον Λιβεριανό στον νοσοκόμο. Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όλα τα πρόσωπα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή ο νοσηλευτής και έχουν ενδεχομένως εκτεθεί στον ιό.

Είναι το δεύτερο ανάλογο περιστατικό, μετά από την Ισπανίδα νοσοκόμα που κόλλησε τον ιό ενώ φρόντιζε έναν συμπατριώτη της ιερέα, ο οποίος είχε προσβληθεί από Εμπολα στην Αφρική και επέστρεψε στην πατρίδα του για θεραπείες, αλλά κατέληξε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Τέξας νοσηλευτής Εμπόλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ